OGLINDĂ

Dacă ascultă cineva Cuvântul și nu-l împlinește cu fapta, seamănă cu un om care își privește fața firească într-o oglindă și, după ce s-a privit, pleacă și uită îndată cum era.
Iacov 1:23,24

Când ne privim fața în oglindă nu o facem totdeauna doar pentru a constata cât de bine arătăm, ci, dimpotrivă, ca să arătăm după aceea cât mai bine. Pentru a realiza acest lucru nu este suficient să vedem ce mai trebuie retușat la înfățișare, ci să și remediem imediat lucrurile. Oglinda ne arată care este problema, dar ea nu are soluțiile necesare. Pe acestea noi trebuie să le stabilim și să le împlinim.

În lipsa oglinzii se creează o stare hilară de inconștiență. Din acest motiv putem vedea oameni murdari pe față care umblă nepăsători printre ceilalți, ca și când așa ar trebui să arate. Refuzul de a folosi oglinda sporește această inconștiență voită, dar nici pe departe nu rezolvă lucrurile.

La nivel spiritual, pentru a arăta în mod corespunzător la apariția noastră în public, nu este suficient să ne rugăm în mod regulat. Este nevoie de curajul de a ne privi în oglinda Legii și de a face schimbările necesare.

Apostolul Iacov nu se referă aici la privitul în oglindă înainte de a ieși din casă, ci la studierea Cuvântului cu o finalitate precisă: să ne ajustăm viața și să ne aliniem la principiile și recomandările lui Dumnezeu prin intermediul Scripturilor.

Apostolul, cu toată orientarea sa spre aspectele practice ale vieții, nu pretinde că noi am putea rezolva prin propriile resurse toate dificultățile sau defectele pe care Cuvântul le sesizează în viața noastră. El însuși ne învață că tot ce avem nevoie putem cere de la Dumnezeu, care ne oferă toate lucrurile cu mare drag.

Cum procedez când îmi dau seama că mă aflu sub incidența mustrărilor Scripturilor și trebuie să fac o schimbare imediată?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video