MUNCĂ

Să lucrezi șase zile și să-ți faci lucrul tău.
Exodul 20:9

Munca și odihna formează un binom binecuvântat. Fiecare dintre cele două își are timpul ei și rostul ei. Șase zile pe săptămână au fost stabilite pentru activitate productivă, iar a șaptea zi a fost dedicată odihnei. Pentru a nu fi lăsat la bunul plac al fiecăruia, acest program de muncă și odihnă a fost stipulat în mod solemn în cele zece principii fundamentale care guvernează viața de zi cu zi.

Munca îndeplinește un rol complex în viața noastră. Punând în mișcare întreaga ființă, munca se dovedește un factor de sănătate și vigoare prin care fizicul și psihicul își mențin starea de bine și de funcționare în bune condiții.

Prin rezultatul ei, prin produsul obținut, munca întreține satisfacția de a fi utili și competenți, iar prin valoarea materială creată viața noastră devine sigură și prosperă. Munca este cea care ne asigură o existență demnă și decentă.

Munca de calitate este corolarul indispensabil al odihnei. Oboseala care se acumulează în timpul perioadei active zilnice ne asigură un somn necesar și odihnitor. Acest somn este de asemenea un factor de sănătate și bunăstare. Solomon spunea că somnul omului care muncește este dulce și binecuvântat.

Lenevia tinde să devină o sursă de necazuri și limitări, așa că munca ne ferește în același timp de situații nefaste. De asemenea, munca se dovedește o școală permanentă, plină de lecții pentru minte, inimă și corp. Nu în ultimul rând, munca este un bun prilej de socializare și învățare a colaborării.

Binecuvântată fie porunca prin care se reglementează munca și odihna noastră!

Câtă satisfacție și bucurie îmi aduce activitatea mea de zi cu zi? Cum mi-aș putea spori înțelegerea și practica legată de muncă?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor