MINUNE

Acest început al semnelor Lui l-a făcut Isus în Cana din Galileea. El Și-a arătat slava Sa, și ucenicii Lui au crezut în El.
Ioan 2:11

Miracolul este unul dintre semnele existenței și manifestării Supranaturalului. Forța și misterul care înconjoară minunile divine au un efect binefăcător asupra credinței și atașamentului ființelor umane față de Persoana și lucrarea lui Dumnezeu.

O problemă de aprovizionare ivită la nunta din Cana a marcat debutul șirului de miracole divine care au însoțit misiunea Fiului lui Dumnezeu pe pământ. Șase vase de piatră destul de încăpătoare au furnizat vinul de cea mai bună calitate care a stârnit interesul și mirarea maestrului de ceremonii.

Mesenii au putut continua sărbătoarea nestingheriți, iar ucenicii au avut o primă dovadă că alegerea lor de a-L urma pe Isus a fost oportună și inspirată.

Transformarea apei în vin a împlinit o nevoie umană imediată, chiar dacă nu constituia un risc, un pericol major ori o situație-limită, așa cum s-a întâmplat cu cele mai multe dintre minunile ulterioare.

Bunăvoința Învățătorului de a veni în ajutorul unei tinere perechi aflate în dificultate la sărbătoarea lor de nuntă sugerează acordul și binecuvântarea Lui asupra unirii prin legământul sacru al căsătoriei. A fost o reconfirmare a voii Sale pentru un tânăr și o tânără care se iubesc.

Evenimentul a constituit pentru ucenici și martori oculari un bun început de drum prin credință, un drum care îi va duce cândva pe ei și pe urmașii lor dincolo, în Împărăția lui Dumnezeu.

Minunile pe care le întâlnesc în cale, fie că sunt miracole ale vieții și creației, fie că sunt experiențe ale credinței, ce efect au sau ar trebui să aibă asupra credinței mele în Dumnezeu?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor