MALEFIC

Fata a ieșit afară și a zis mamei sale: „Ce să cer?” Și mama sa i-a răspuns: „Capul lui Ioan Botezătorul.”
Marcu 6:24

Irodiada a avut o influență malefică asupra fiicei ei. Dansul acesteia în fața invitaților lui i-a topit inima lui Irod, care, foarte impresionat, a promis că îi va satisface orice dorință. Neștiind ce să ceară, Salomeea a cerut sfatul mamei ei, care a folosit ocazia mult așteptată. În mintea Irodiadei se plămădiseră o mulțime de scenarii, dar până atunci nu fusese niciunul funcțional. Acum era ocazia să-l lichideze pe credinciosul profet care îndrăznise să mustre faptele ei odioase și imorale.

Cu o cruzime fără margini, Irodiada i-a sugerat fiicei ei să-i ceară lui Irod decapitarea lui Ioan Botezătorul ca pe un cadou, promis fără discernământ și fără nicio logică. Pedeapsa cu moartea se presupune că are la bază o faptă deosebit de gravă și o judecată cât de cât rațională, dar mintea înfierbântată a Irodiadei nu avea nevoie decât de ocazia de a-și vedea conștiința eliberată de un glas care striga împotriva ei.

Spiritul malefic devine prolific când inspirația venită direct din infern se adaugă la efortul personal de a face rău. Când cele două se cuplează, fapta abominabilă este pe punctul de a se produce. Responsabilitatea pentru ea îi revine fiecărei părți implicate în săvârșirea ei.

Simpla scuză că Satana ne îndeamnă la cele mai mari blestemății nu ușurează cu nimic consecințele imediate și veșnice ale influenței rele pe care o putem manifesta oricare dintre noi.

Cum să nu ajungem în această situație? Să ne punem la treabă vigilența spirituală!

Cum să îmi dau seama când lucrurile derapează într-un scenariu malefic în care aș putea fi implicat?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor