LEGĂTURĂ

Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcați-vă cu dragostea, care este legătura desăvârșirii.
Coloseni 3:14

Legătura are marele merit de a păstra lucrurile și ființele aproape unele de altele. Se creează unitate, armonie și putere. Un cântec spune: „Unde-i unul nu-i putere la nevoi și la durere. Unde-s doi puterea crește și dușmanul nu sporește.”

În cuvintele lui Pavel, dragostea este definită ca o legătură a desăvârșirii. Dragostea este un izvor de perfecțiune. Atunci când omul și Dumnezeu se află în legătură, din această conexiune se naște desăvârșirea umană.

Avem în Scriptură această poruncă atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament: „Voi fiți dar desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit” (Matei 5:48). Această poruncă nu poate fi îndeplinită în experiența umană decât prin intermediul iubirii, care este legătura desăvârșirii.

O asemenea legătură este permanent oferită de Dumnezeu oamenilor, iar raritatea acestei experiențe nu este altceva decât expresia lipsei de interes din partea oamenilor.

Atunci când fiecare om își dorește și face tot ce ține de el, relația de dragoste dintre Dumnezeu și om duce ființa umană la cele mai înalte performanțe spirituale.

Pe de altă parte, dragostea este un indiciu că legătura dintre om și Dumnezeu există și funcționează la parametri optimi, favorizând apropierea omului de statutul „plinătății lui Hristos” (Efeseni 4:13).

Dragostea este semnul maturității spirituale, iar credincioșii pot să expună în fața lumii în mod convingător valoarea și puterea iubirii lui Dumnezeu care acționează în ei.

Cât de serioasă și autentică este legătura mea cu Dumnezeu, prin care iubirea Lui controlează viața și faptele mele?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video