IMINENȚĂ

Iată, Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.
Apocalipsa 22:12

Iminența venirii lui Hristos a doua oară poate stârni reacții diametral opuse. Încă de la început, această declarație a stârnit așteptări și speranțe, dar și temeri și îngrijorare. Pentru unii, iminența este o veste bună, a eliberării din durere și amărăciune; pentru alții, iminența este o amenințare cu pedeapsa și moartea veșnică.

Privită cu interes și detașare, această declarație repetată a lui Isus se umple de sensuri deosebite pentru mintea și inima celui credincios. Privită cu grabă și nerăbdare, afirmația iminenței venirii aduce confuzie și disperare. Atitudinea determină certitudinea.

Spunându-ne că vine curând, Isus Își exprimă nerăbdarea de a fi cât mai repede cu noi acasă, la Tatăl. În rugăciunea Sa de Mare-Preot, El Și-a exprimat clar dorința ca acolo unde este El să fie și cei pe care Tatăl I i-a dat. În camera de sus, El a lăsat impresia că sunt deja locuri suficiente în casa Tatălui și că nu mai sunt multe pregătiri de făcut pentru a Se putea întoarce să ne ia acasă.

Spunându-ne că vine curând, Dumnezeu nu Se referă în primul rând la elementul temporal, ci mai ales la cel legat de planul și intenția Sa. Dorința lui Dumnezeu nu este aceea de a continua la nesfârșit ciclul durerii și al morții, ci de a începe veșnicia împreună cu fidelii Săi credincioși răscumpărați. Planul lui Dumnezeu este de a eradica răul și păcatul din univers și de a instala pacea, liniștea și armonia primordială.

Spunându-ne că vine curând, Isus dorește să fim pregătiți și gata de a începe adevărata viață pentru care am fost creați. Această iminență este menită să ne asigure o condiție excelentă a calității vieții spirituale.

Cum stau cu pregătirile și cu nivelul vieții spirituale în vederea întâlnirii cu Domnul?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video