CREATIVITATE

Cei mai mulți din norod își așterneau hainele pe drum, alții tăiau ramuri din copaci și le presărau pe drum.
Matei 21:8

Creativitate înseamnă, printre altele, a folosi în mod original mijloace simple, comune și la îndemână pentru a suplini lipsa lucrurilor scumpe și inaccesibile. Ea se dovedește un mijloc de economie și ingeniozitate pentru a face viața interesantă și plină de sens.

Organizându-Și ceremonia intrării triumfale în Ierusalim, Isus a dat dovadă de o creativitate avansată, fapt ce i-a stimulat și pe participanți să procedeze la fel. Ar fi fost necesar un car alegoric sau un corp de gardă călare pentru a impune maiestuozitate și strălucire evenimentului, dar Învățătorul nu avea de niciunele. A împrumutat un măgăruș – sau mai bine zis l-a rechiziționat pentru câteva ore –, iar alegerea s-a dovedit inspirată, deoarece oamenii au făcut imediat legătura cu modul în care se instalau împărații lui Israel: călare pe un măgar. Nu numai că ideea era biblică, dar era și în măsură să sugereze natura împărăției pe care Hristos dorea să o inaugureze. Împărăția Lui nu era din lumea aceasta și se întemeia pe smerenie umană și demnitate divină.

Ar fi fost necesar un covor roșu pe care Împăratul să fie primit, dar oamenii care Îl aclamau nu aveau așa ceva. Ei și-au așternut hai­nele pe drum, iar gestul s-a bucurat de aprobarea lui Isus. În loc de steaguri și embleme pompoase, oamenii fluturau ramuri de palmier, care dădeau evenimentului un aer deosebit de entuziasm și bucurie. Împăratul slavei trecea pe sub un arc de triumf al strigătelor din psalmi care sugerau primirea oficială a lui Mesia. Și mesajul a fost corect interpretat de farisei, care I-au cerut lui Isus să interzică asemenea manifestări. El însă le-a explicat că nimeni nu putea opri mersul evenimentelor conform planului divin.

Cum mi-aș putea spori creativitatea și să-mi fac viața mai frumoasă fără să risc să fiu considerat excentric sau ciudat?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor