CONTAMINARE

Dar Iosua era îmbrăcat cu haine murdare, și totuși stătea în picioare înaintea Îngerului.
Zaharia 3:3

Marele-preot Iosua era contaminat de păcatele poporului, în beneficiul căruia acționa în fiecare zi. Preoții care slujeau la templu și care veneau în legătură cu păcatele poporului erau toți contaminați de aceste păcate. Ei le luau asupra lor pentru a-i oferi păcătosului care aducea jertfa purificarea de care acesta avea nevoie. Fiecare dintre acești preoți era un delegat și reprezentant al marelui-preot, de aceea păcatele preluate se transmiteau în ultimă instanță asupra marelui-preot.

Cu hainele contaminate de păcatele poporului, marele-preot Iosua stătea în picioare înaintea lui Dumnezeu, cu inima zdrobită și smerită. Jertfele pe care le prescrisese Moise pentru curățirea sanctuarului și a marelui-preot fuseseră aduse, dar numai acestea singure nu puteau aduce eliberarea de povara păcatelor purtate. Starea inimii marelui-preot era de asemenea importantă pentru operațiunea de purificare.

Îngerul Domnului prezent în această scenă este satisfăcut de pocăința marelui-preot și poruncește schimbarea hainelor murdare cu altele curate. Păcatele poporului pe care Iosua le purtase erau acum îndepărtate, sub privirea neputincioasă a lui Satana, prezent și el la acest ritual. Mustrarea Domnului îl împiedică pe Satana să mai continue să-l acuze pe marele-preot. Ispășirea Domnului pune capăt contaminării și toate lucrurile sunt acum curate, pregătite pentru un nou ciclu anual de la curtea Casei Domnului.

Sunt și păcatele mele așezate asupra Marelui nostru Preot, Isus Hristos, care mă poate decontamina și pe mine?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor