CERTITUDINE

Nădejdea aceasta nu înșală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.
Romani 5:5

Mihai se uită la ceas și își pregătește buchetul să o întâmpine cum se cuvine. Dintr-o clipă în alta, ea se va ivi după colț. Aproape că îi aude pașii ușori și delicați foșnind pe trotuarul proaspăt spălat de ploaie. Nu are nici cea mai mică îndoială că va fi prezentă la întâlnire. Când apare zâmbitoare și plină de strălucire, certitudinea lui Mihai își găsește împlinirea.

Certitudinea este o stare sufletească de liniște, siguranță și încredere în așteptarea unui eveniment. Pentru așteptătorii celei de-a doua veniri a lui Isus, certitudinea este una dintre cele mai apreciate trăiri de care avem nevoie. Ea se bazează pe promisiunea lui Isus că Se va întoarce să ne ia cu El, ca acolo unde este El să fim și noi. Chiar dacă generații după generații au trecut fără să se fi împlinit promisiunea aceasta, putem avea siguranța împlinirii ei, pentru că El așa a spus, iar ce spune El va și împlini în mod sigur.

În vederea pregătirii noastre, Isus L-a trimis pe Duhul Sfânt, care să rămână cu noi și să fie în noi. Într-un fel, Dumnezeu Însuși este deja cu noi prin Duhul Sfânt. Dar elementul suprem care aduce siguranță în împlinirea promisiunii Lui este dragostea Sa, care a fost revărsată din abundență prin Duhul Sfânt. Iubirea Lui este cea care ne dă liniștea și răbdarea să așteptăm cu încredere venirea Sa.

În dragoste, timpul și spațiul își pierd dimensiunea, făcând ca trecutul, prezentul și viitorul să se comprime într-o trăire unică inefabilă. În dragoste, totul este aici și acum, chiar dacă pentru anumite lucruri va mai fi nevoie de așteptare. Ca și cei șapte ani de slujire a lui Iacov pentru Rahela, așteptarea venirii se va topi repede în dragoste.

Ce poate împiedica și ce poate promova dragostea lui Dumnezeu, ca să-mi facă așteptarea calmă, sigură, plină de certitudine?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor