ARGUMENT

Când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce privește păcatul, neprihănirea și judecata.
Ioan 16:8

Argumentul este un cuvânt bine gândit și cumpănit pentru a determina o convingere necesară și eficientă.

Învățătorul oamenilor le-a explicat ucenicilor Săi că, la venirea Lui, Duhul Sfânt îi va înzestra cu capacitatea de a convinge lumea din jur despre starea ei deplorabilă, despre nevoia de reabilitare și înnobilare spirituală, precum și despre existența unei dreptăți finale și absolute peste care nimeni nu poate trece nepregătit. Argumentul de serviciu al apostolilor era viața, lucrarea, moartea, învierea și preoția lui Isus. În fața acestui argument, toate sofismele vremii trebuiau să se plece și să-și recunoască înfrângerea.

Acțiunea Duhului Sfânt se concentrează în principal asupra minții, aducând o convingere profundă privind starea disperată pe care o generează existența și acțiunea păcatului. Această convingere nu este folosită de Duhul Sfânt pentru a produce o melancolie paralizantă a păcătosului. Satana folosește cu mare succes descurajarea pentru a ține sufletele în temnița sa letală. Duhul Sfânt convinge lumea de păcat pentru a crea o nevoie urgentă și determinantă după un Salvator viu și puternic.

Apoi Mângâietorul conduce sufletul la experiența pocăinței, a iertării și a convertirii, prin care Dumnezeu îmbracă omul în haina imaculată a neprihănirii lui Hristos. După o asemenea pregătire, judecata este un concept care transformă teama în speranță și încredere.

Argumentele Duhului nu sunt numai logice și raționale. Ele ating cele mai fine corzi ale sufletului, făcându-l să vibreze de bucurie și împlinire, fapt care produce o dedicare personală fără rezerve. Argumentele Duhului trebuie primite și lăsate să lucreze. Eficiența lor este garantată.

Care sunt pentru mine cele mai apreciate argumente: cele raționale sau cele emoționale?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor