ANGOASĂ

Să nu vi se tulbure inima.
Ioan 14:1

Angoasa este o stare sufletească profund marcată de nesiguranță, de neliniște și teamă, cu nuanțe de tristețe adâncă. Poate avea o mulțime de motive și cauze, iar depășirea unei asemenea dureri nu este un lucru simplu. Angoasa nu dispare de la sine. Uneori este nevoie de serviciile unei persoane calificate pentru a facilita revenirea la normal.

Porunca Învățătorului oamenilor de a nu ne lăsa inima să se tulbure pare destul de greu de îndeplinit, mai ales atunci când este vorba despre o suferință organică prin care angoasa își face loc în suflet. De aceea este legitimă următoarea întrebare de studiu: Cum să evit angoasa și cum să înving tendința spre tulburare sufletească?

Un prim pas în drumul spre lumină este recunoașterea riscului sau a existenței unei asemenea realități. Natura noastră umană este marcată în mod inevitabil de momente sau chiar perioade de amărăciune și nesiguranță.

Însuși Învățătorul oamenilor a avut parte de această provocare, pe care a exprimat-o foarte clar: „Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte” (Matei 26:38). Este adevărat că de cele mai multe ori ucenicii Săi nu au avut acces la luptele și frământările Maestrului lor, dar de data aceasta El a ales să vorbească despre tulburarea Sa. A vorbit cu oamenii și cu Dumnezeu despre starea Sa sufletească. I-a cerut lui Dumnezeu să fie eliberat de presiunea psihică la limita puterii de a fi suportată. A negociat cu Tatăl o soluție și a acceptat planul lui Dumnezeu pentru El. Pe loc a primit asistența calificată, direct din cer, de la un înger trimis special cu această misiune a consilierii și încurajării.

Fiul lui Dumnezeu a găsit calea spre lumină și eliberare din angoasă și ne-a deschis o poartă pe care putem intra și noi să găsim odihnă pentru sufletele noastre. În lume vom avea necazuri, dar El a ieșit victorios și a promis că va fi alături de noi până la sfârșit.

Unde să caut ajutor competent în momentele mele de nesiguranță și tristețe și ce trebuie să fac?

 

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor