AMPRENTĂ

Aici este degetul lui Dumnezeu.
Exodul 8:19

Amprenta este urma după care se poate identifica fără dubiu persoana care a lăsat-o. Pentru cei care nu puteau să scrie, amprenta ținea loc de semnătură. Acest mod de autentificare a unui înscris cu greu ar mai putea fi contrafăcut, ceea ce arată câtă autoritate și putere poate avea o amprentă.

Vrăjitorii faraonului, care au încercat fără succes să facă și ei păduchi după modelul în care Moise și Aaron au adus a treia plagă asupra Egiptului, au recunoscut imediat amprenta Dumnezeului evreilor, care S-a dovedit mai mare și mai puternic decât zeii Egiptului, pe care îi slujeau ei. Pe stăpânul lor însă, neputința vrăjitorilor și superioritatea lui Iahve nu au putut să-l convingă să lase pe Israel să plece.

Degetul lui Dumnezeu a lăsat amprente peste tot în jurul nostru cu intenția vădită de a ne convinge fără dubiu de dragostea, ingeniozitatea și bunele Sale intenții. Asemenea vrăjitorilor de la curtea Egiptului, putem recunoaște amprenta lui Dumnezeu sau, asemenea faraonului, o putem minimaliza. Aceasta este o problemă de alegere personală.

Una dintre amprentele lui Dumnezeu se află în natura care ne înconjoară. Designul vieții în sine poartă amprenta unui Creator inteligent și plin de grijă. În corola de minuni a lumii se află o semnătură de autenticitate pe care Dumnezeu ne-a lăsat-o pentru a ne ajuta să-L găsim cu ușurință atunci când dorim să-L căutăm în mod serios și consecvent.

Scripturile sunt pline de urmele după care putem să-L găsim repede pe Autorul lor, pentru a-I aduce închinare și recunoștință. În viața personală și de familie găsim amprentele lui Dumnezeu pentru a ne putea încrede în El și a putea umbla cu El. Pentru cine caută dovezile existenței și lucrării lui Dumnezeu, există suficiente urme care pot duce la un loc al certitudinii și siguranței.

Care sunt cel puțin trei amprente pe care degetul lui Dumnezeu le-a lăsat în viața mea?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor