Săritura cu prăjina

El nu se teme de vești rele, ci inima lui este tare, încrezătoare în Domnul. Psalmii 112:7

La doar 20 de ani, suedezul Armand Duplantis a bătut recordul mondial la săritura cu prăjina. Cu un salt de 6,18 m, realizat la un concurs în Polonia, atletul doboară un record vechi de 6 ani, deținut de francezul Renaud Lavillenie. Astfel, Armand Duplantis a intrat în istoria atletismului mondial, alături de „țarul” ucrainean Sergey Bubka (6,15 m în 1993) și francezul Renaud Lavillenie (6,16 m în 2014). Dimensiunile prăjinii folosite la sărituri pot fi diferite, în funcție de materialul din care este făcută. Cea mai lungă este de cinci metri. Sportivul se folosește de ea pentru a se arunca peste bara orizontală de la capătul cursei. Având în vedere solicitarea la care este supusă în timpul săriturii, fibra din care e construită o astfel de prăjină este testată îndelung și în diferite feluri. Cu toate testele făcute, au existat și accidente destul de grave, deci este un sport riscant. Zach McWhorter, un sportiv de 21 de ani de la Universitatea Brigham Young, a fost la un pas să fie mutilat pe viață în timpul unei sărituri cu prăjina.

În multe domenii din viața noastră există un grad mare de risc și totuși noi alegem să ni-l asumăm. Practic, de la mersul pe o banală bicicletă până la zborul cu un avion de peste 500 de tone, totul prezintă un risc. Riscul de care se tem cei mai mulți nu este acela de a-și pierde viața, ci de a trebui să trăiască mutilați în urma unui accident.

De ce ne asumăm riscuri? Din mai multe motive. În primul rând, pentru că avem impresia că nouă nu ni se poate întâmpla ceva rău. Apoi, e posibil ca în balanța personală să cântărească mai mult o posibilă satisfacție dintr-un premiu sau o realizare decât consecințele pe care le implică asumarea unui anumit risc. La fiecare pas, noi realizăm că abaterea de la drumul drept poate să fie riscantă și că Satana poate profita de greșeala noastră, însă, de multe ori, ne asumăm riscul.

De gândit astăzi:

Dumnezeu a pus în conștiința noastră un senzor care ne dă semnale atunci când suntem într-o zonă riscantă, aproape de a face o greșeală. Există foarte puțini oameni care nu mai simt nimic în conștiința lor. Este foarte important ca, atunci când simțim o mică frământare, când avem semne de întrebare cu privire la ceea ce vrem să facem, să ne oprim și să Îi cerem călăuzire lui Dumnezeu. Dacă Îl rugăm, nu ne va lăsa niciodată în pericol.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor