Bicicleta

Cine cugetă la Cuvântul Domnului găsește fericirea şi cine se încrede în Domnul este fericit. Proverbele 16:20

Au fost inventate în Europa secolului al XIX-lea și considerate o raritate ciudată, iar acum bicicletele sunt în număr de peste un miliard, fiind în multe regiuni mijlocul principal de transport.

Strămoșul bicicletei a fost creat de către baronul german Karl Drais, care a inventat și și-a patentat „mașina de alergat” în anul 1817.

Ea a fost perfecționată continuu în mai multe etape, aspectul de astăzi fiindu-i dat, în 1845, de un alt inventator german, Milius, iar denumirea, de francezi – velociped (din latină: velox, rapid, și pes, picior). Primele biciclete erau din lemn. Din a doua jumătate a secolului, au început să fie produse din fier și cu roți de cauciuc.

Una din țările Europei, Germania, face un pas important în dezvoltarea transportului verde, intenționând să construiască prima autostradă pentru biciclete de pe teritoriul său. De curând, a fost deschis publicului primul tronson al șoselei, măsurând cinci kilometri. În momentul în care va fi finalizată, autostrada va avea o lungime de 100 de kilometri.

Parcursul transformărilor acestui vehicul este interesant. A pornit de la un instrument de alergat mai ușor, folosindu-se picioarele, și s-a ajuns la ceva ce astăzi poate înlocui mașina și autobuzul.

Dar știai că un procent semnificativ dintre oameni încă nu au învățat să meargă pe bicicletă? Pare simplu, și chiar este, însă unii oameni refuză să încerce dintr-o reținere copilărească.

De gândit astăzi:

Din păcate, această reținere copilărească se manifestă chiar și în domenii mult mai importante, capitale, așa cum este încrederea în Dumnezeu sau citirea Scripturii. Destul de mulți sunt convinși că nu ar înțelege ce scrie în Biblie și preferă să creadă doar spusele altora. Tu citești Scriptura? Ce te împiedică să faci acest lucru? Nu ai timp sau ți se pare prea complicat?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor