Hall of fame de top

Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri. – Luca 10:20

Aducerea aminte a multor persoane celebre a fost perpetuată fie pe Hall of Fame, fie pe vreun monument sau chiar printr-o sculptură portret. Unii oameni chiar au conceput proiecte mondiale celebre care le poartă numele, cum este cazul celebrului Turn Eiffel de pe Champ de Mars, din Paris. Iniţial a fost construit pentru târgul mondial, ca o celebrare a centenarului Revoluţiei Franceze şi în prezent este vizitat în fiecare an chiar şi de şapte milioane de oameni.

Turnul Eiffel este numit după inginerul Gustave Eiffel, a cărui companie a proiectat şi construit turnul. Planul original a fost creat de Mauri-ce Koechlin şi Émile Nouguier, cu ajutorul lui Stehpen Sauvestre. Lucrările la temelie au început în 28 ianuarie 1887 şi s-au încheiat în 1889. În 1957, în vârful turnului a fost adăugată o antenă de transmisie. Turnul are o înălţime de 324 de metri şi cântăreşte 7 300 de tone. În total 18.038 de piese au fost unite, folosindu-se 2,5 milioane de nituri. În ciuda multelor critici şi proteste de la început, conduse de artişti şi intelectuali, Turnul Eiffel a devenit în timp principalul simbol al Franţei.

Pe lângă numele „Eiffel” mai există alţi 72 de oameni de ştiinţă, ingineri şi matematicieni francezi al căror nume a fost gravat pe turn, ca o recunoaştere a contribuţiei lor remarcabile. Acesta este unul din cele mai remarcabile Hall of Fame din întreaga lume. Dar să nu uităm: „Şi lumea, şi pofta ei trec, dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac” (1 Ioan 2:17). Asta înseamnă că niciun Hall of Fame omenesc, nici chiar toate la un loc, nu se compară cu privilegiul de a avea numele noastre scrise în
cartea vieţii din ceruri.

Mulţi dintre noi avem nevoie de ceva ce nu avem, adică religia adevărată! „Religia doar cu numele nu înseamnă nimic,” căci „numele sunt înscrise în cărţile bisericii de pe pământ, dar nu în cartea vieţii” (Mărturii pentru biserică, vol. 1, p. 504). Poate că îţi place „mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu” (Ioan 12:43). Tu şi cu mine trebuie să căutăm mai puţin slava omenească, pieritoare, şi mai mult slava cerească ce ţine pentru totdeauna. Dacă aşa stau lucrurile, atunci ne putem bucura că numele noastre sunt „scrise în cer” (Luca 10:20).

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor