Păzeşte-te de a alerga către lume

Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. (Filipeni 3:20)

Imaginează-ţi un peşte care, într-o zi, obosit de atâta stat în apă, ar spune că viaţa în ocean i se pare plictisitoare şi monotonă. Aşa că într-o dimineaţă decide să iasă din apă şi se aruncă pe nisipul călduţ al plajei. Ce se va întâmpla cu acest peşte? Crezi că va fi fericit să trăiască în afara apei? Răspunsul este foarte evident: un peşte moare repede în afara apei, pentru că el nu a fost creat pentru a trăi pe nisip. Şi chiar pe când credea că fericirea lui se găseşte în afara apei, dacă iese, aceasta va fi doar pentru a avea parte imediat de o moarte urâtă.

Sunt tineri care cred că fericirea lor stă în obţinerea unui loc de muncă mai bun, să aibă mai mulţi bani sau o maşină mai bună. Cu alte cuvinte, ei cred că fericirea lor constă în „a avea mai multe lucruri”. Interesant este că ţările cele mai bogate ale lumii sunt cele care au mai multe cazuri de sinucideri între tineri, cele mai ridicate rate de depresie. Psihologul israelian Daniel Kahneman care, fără să fie economist, a câştigat în 2002 Premiul Nobel pentru Economie a spus: „Banii nu cumpără experienţa fericirii.”

Ştii de ce noi nu suntem cu adevărat fericiţi în această lume? În cartea sa When God whispers your name [Când Dumnezeu îţi şopteşte numele], Max Lucado ne dă răspunsul: „Noi nu suntem fericiţi aici, jos, pentru că noi nu suntem acasă. Noi nu suntem fericiţi aici jos pentru că nu ne putem imagina a fi fericiţi în acest loc. Noi suntem „străini şi călători în această lume” (1 Petru 2:11). Ai văzut de ce? Pentru că noi nu aparţinem acestei lumi, suntem doar trecători pe aici. A trăi aici jos este a fi precum peştele pe uscat. Această planetă nu este casa noastră definitivă. Fericirea noastră se găseşte în Isus.

Augustin a declarat în ale sale Confesiuni o frază care ar putea să vină de la oricare dintre noi: „Oh, Doamne, tu ne-ai creat pentru tine, şi viaţa noastră nu va fi deloc fericită până nu ne vom odihni în tine.” Noi nu vom fi fericiţi legându-ne de lucruri din această lume, pentru că noi nu am fost creaţi să trăim într-o lume de păcat. Deci ce facem noi aici? Ei bine, aşa cum spune şi Pavel în versetul zilei, noi suntem aici aşteptând ca Isus Hristos să vină și să ne ia să locuim cu El şi cu Tatăl nostru ceresc.

#olumetemporară #cerulestecasamea

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor