De ce sau cu ce scop?

Pentru ca, […] să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! (2 Corinteni 1:4)

Deşi eram la o vârstă fragedă, nu aveam decât şase ani, încă îmi aduc aminte cu emoţie de ziua în care mama mea mi-a făcut cadou un radioemiţător cu cititor de casete. Aparatul era livrat cu o casetă (pe acele vremuri nu existau compact discuri) a unui cântăreţ spaniol. Unul dintre cântecele care a impresionat cel mai mult sufletul meu de copil avea un titlu foarte simplu: „Spune-mi.” Acest cântec povesteşte istoria unui individ care, obosit să vadă atâta lume rea în jurul lui, face apel la Dumnezeu şi îi pune o serie de întrebări:

Spune-mi!
De ce oamenii nu mai zâmbesc?
De ce flutură armele în aer?
De ce toţi aceşti răniţi?
Spune-mi! Spune-mi!
De ce copii maltrataţi?
De ce bătrânii uitaţi?
De ce vise interzise?
Spune-mi! Spune-mi!

Nu ne este la îndemână să înţelegem pe deplin răspunsurile la de ce-urile suferinţelor noastre. Dar putem să găsim răspunsul la o altă întrebare, mai precisă şi cu mai mult sens: Cu ce scop, Doamne? La urma urmelor, acest de ce este ceva ce nu putem evita.

Acest de ce înseamnă cu ce scop, care este obiectivul? În două pasaje din ultima Epistolă către corinteni, apostolul Pavel ne ajută cu acest de ce al suferinţelor noastre. El a înţeles în cele din urmă motivul a tot ceea ce i s-a întâmplat.

„Pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!” (2 Corinteni 1:4). Prin urmare, la fel cum Dumnezeu ne mângâie în dragostea şi mila Sa, şi noi trebuie să ajungem să fim instrumente de consolare pentru ceilalţi. Dumnezeu foloseşte circumstanţele dificile ale vieţii pentru a dezvolta în noi sensibilitatea necesară care să ne permită să le întindem o mână de ajutor celorlalţi. Treci chiar acum prin momente dureroase? Nu dispera, cere-i lui Dumnezeu să te ajute să înţelegi scopul.

#ScopuriDivine #Dumnezeuareunmotivpentrutoate

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video