Pune răul în derută

Şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat. (1 Ioan 1:7)

Se spune că, pe patul lui de moarte, Luther, părintele Reformaţiunii protestante, a avut un vis îngrijorător, sau mai bine spus un coşmar. În visul său, Satana i-a apărut şi i-a arătat o listă foarte lungă cu toate păcatele sale. Când Luther a văzut sumbrul registru, a rămas extrem de îngrijorat şi un imens sentiment de nesiguranţă a pus stăpânire pe sufletul lui. Ca orice fiinţă umană, şi el era de asemenea „un om supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi” (Iacov 5:17) şi nu a putut nega realitatea greşelilor pe care Satana i le reproşa.

Dându-şi seama că a reuşit să strecoare nesiguranţă în sufletul lui Luther, duşmanul a ieşit din cameră cu un aer de triumf. Atunci, o rază de lumină a iluminat sufletul lui Luther care, debordând de bucurie, s-a ridicat din pat şi a spus: „Satana, tu ai uitat un lucru.” Cu o doză dublă de lăudăroşenie, Diavolul s-a întors: „Nu, nu am uitat nimic, uite aici registrele tuturor păcatelor tale.” Cu profundă convingere, Luther a declarat: „Da! Tu ai uitat că „sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat” (1 Ioan 1:7). Potrivit povestirii, la auzul acestor cuvinte, Satana a ieşit grăbit din cameră.

Biblia ne raportează mai multe lucruri pe care sângele lui Hristos le-a realizat în favoarea noastră. Prin sângele Său, noi primim iertarea păcatelor (1 Ioan 1:7); prin el, noi am fost apropiaţi de Dumnezeu (Efeseni 2:1); prin sângele Lui, noi suntem socotiţi neprihăniţi (Romani 5:9); prin el, noi avem răscumpărarea (Coloseni 1:14).

De fiecare dată când citesc acest pasaj sunt invadat de un profund sentiment de plăcută siguranţă: „Ei l-au biruit [pe Satana] prin sângele Mielului” (Apocalipsa 12:11). Acest „ei” te include de asemenea şi pe tine. Apostolul Ioan a scris: „Vă scriu, tinerilor, pentru că aţi biruit pe cel rău” (1 Ioan 2:13). Vrei să-l biruieşti pe cel rău? Nu-l înfrunta încrezându-te în meritele proprii; dacă chiar îţi doreşti să iasă pentru totdeauna din viaţa ta, cum a fost şi în cazul lui Luther, trebuie să-i repeţi că victoria ţi-a fost asigurată pentru că ai crezut în puterea de curăţire a sângelui lui Isus.

#sângeleluiIsus #mântuireşiiertare

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video