Fără (pre)judecăți!

Yasser Arafat – preşedintele Forţei Naţionale Palestiniene

Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. (Matei 7:1)

Este uşor să judeci pe cineva câtă vreme nu ai toate informaţiile despre el. Doar acela care are toate datele situaţiei are dreptul de a judeca pe cineva. Din câte am aflat până acum, există o singură Persoană care deţine toate informaţiile necesare pentru a putea judeca. Noi Îl numim Dumnezeu…

Există un obicei destul de răspândit în lumea noastră, de a judeca oamenii după bârfele şi veştile care circulă în jurul nostru. De cele mai multe ori nici măcar nu ne întrebăm care sunt interesele din spatele defăimărilor respective.

Yasser Arafat s-a născut în 1929, fiind al cincilea dintre cei şapte copii ai familiei. Tatăl lui era comerciant cu materiale textile, iar după moartea soţiei acesta şi-a crescut copiii singur, pentru o perioadă. Yasser avea doar patru ani la vremea aceea.

Cu trecerea timpului, Yasser Arafat şi-a terminat studiile ca inginer constructor şi a început să manifeste interes faţă de poporul său deportat şi privat de bunuri şi pământuri.

Numele lui a ajuns să fie cunoscut în legătură cu intifade (răscoale), bombardamente, atentate şi alte evenimente şocante din ştirile cotidiene.

În 1996, cu un vot de 83% pentru, a devenit liderul Consiliului de Autonomie a Palestinei.

În pofida degradării reputaţiei sale prin intermediul instrumentelor de comunicare în masă, Yasser Arafat a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace în 1994, datorită iniţiativei sale pentru pace, în conexiune cu autorităţile israeliene, şi datorită înţelegerii de la Oslo.

Zsolt Adorján Barabás, Târgu Secuiesc

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video