Cercetând lucrurile lui Dumnezeu departe de El

Erwin Schrodinger – părintele fizicii cuantice

Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? (Matei 16:26 p.p.)

Poate ne dorim să fim renumiţi sau, fără să fi dorit prea mult, devenim renumiţi datorită unui talent sau prin succesu. Într-un anumit domeniu. Aceasta însă nu ne va feri de eşec în domeniul cel mai important al existenţei: credinţa în Dumnezeu. Succesul fără Dumnezeu este insucces. Îţi doresc să ai succes!

Fiecare tânăr pleacă la drum de acasă cu un bagaj educaţional, informaţional, sentimental şi de valori. Mai târziu, i se oferă şansa de a alege ce păstrează şi ce nu din bagajul moştenit. Curios este că, în pofida unei capacităţi intelectuale speciale, unii aleg deşeurile, nu valorile.

Schrodinger s-a născut în 1887, într-o familie de fabricanţi de muşama. De-a lungul studiilor, s-a arătat strălucit. Înscurtă vreme, a fost numit asistent, ajungând sub îndrumarea unor profesori specialişti în domeniul lor. Mai apoi a devenit profesor-asistent şi, în cele din urmă, a primit tidul de profesor.

La 39 de ani, după ce a supravieţuit activ războiului, s-a angajat la Universitatea din Ziirich, unde şi-a publicat teza din care ne-a rămas renumita ecuaţie Schrodinger. Viaţa sa a fost plină de muncă şi prin ea a reuşit să inspire genii creatoare de idei şi soluţii măreţe, cum ar fi James D. Watson în descoperirea structurii ADN. Viaţa sa nu a fost însă şi strălucită. Pe lângă renumele mânjit de imoralitatea sexuală, Schrodinger – în pofida educaţiei creştine: tată catolic, mamă evanghelică -, şi-a pierdut şi credinţa în Dumnezeu, devenind adept al filosofiei hinduse.

Zsolt Adorján Barabás, Târgu Secuiesc

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video