Bunătate în tranșe

Izbucnirea Primului Război Mondial

Cine urmăreşte neprihănirea şi bunătatea găseşte viaţă, neprihănire şi slavă. (Proverbele 21:21)

Pentru noi e mult mai simplu. Nu suntem în război. Şi totuşi de atât de puţine ori alegem să răspundem cu bunătate celor care nu ne fac pe plac, ne aprindem dintr-odată când cineva ne critică şi întoarcem atât de des spatele celor care au nevoie de o mână de ajutor. Cum ar fi dacă astăzi ne-am uita mai atent în jur şi am oferi ajutorul nostru acolo unde e nevoie? Oare mai multă bunătate n-ar putea schimba această lume?

Probabil vă întrebaţi de ce am ales ca în această zi să readuc în atenţie un eveniment atât de dureros. Primul Război Mondial a avut un impact imens asupra omenirii şi a lăsat în urma lui o suferinţă enormă.

De multe ori vedem doar partea neagră a războiului şi nu ne dăm seama că acolo, pe câmpul de luptă, pe lângă toată cruzimea care a fost arată, s-au petrecut atâtea acte de bunătate. În urma războiului au rămas o sumedenie de imagini în care soldaţii se ajutau între ei, chiar şi cei inamici; copiii erau ajutaţi de soldaţii care le cotropeau ţara, iar femeile erau scoase dinaintea gloanţelor, nu împuşcate. Erau soldaţi care alegeau să nu jefuiască, ci mai degrabă să salveze o viaţă.

Povestirea cea mai impresionantă a Primului Război Mondial a rămas dintr-o noapte geroasă în care britanicii şi germanii, care stăteau în tranşee faţă în faţă, au ales să oprească focul unii împotriva celorlalţi, să cânte împreună şi să îşi pună o întrebare simplă: „Oare nu poate exista pace între noi?” E drept că războiul a continuat şi milioane de oameni au murit, dar au fost mulţi care au ales să se poarte cu bunătate, chiar şi cu inamicii lor.

Gabriel Vintilescu, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor