Revolta nefirească

Răscoală în judeţul Vrancea, în 1950

Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine! (Ioan 14:1)

Să nu uităm că, atunci când Dumnezeu a creat universul, El a avut un scop cu creaţia Sa. Chiar şi scopul vieţii tale a fost scris tot atunci. Nu ai de ce să fii revoltat faţă de deciziile luate de El pentru tine. Încrede-te în El şi ai credinţă!

Nu vom putea înţelege niciodată voia lui Dumnezeu în totalitate, din cauza naturii noastre umane limitate. În schimb, trebuie să ne asigurăm că avem o înţelegere dară asupra dorinţei Domnului nostru ceresc.

De multe ori, când nu primim răspunsuri favorabile la rugăciuni, ne revoltăm şi ne supărăm. Ba chiar considerăm că purtarea noastră nepotrivită faţă de Tatăl ceresc este una de tip fair play. Refuzăm uneori să ne purtăm ca nişte copii ai Săi, iar dacă lucrul cerut vizează prezentul nostru şi nu este aprobat de Divinitate, reacţiile noastre sunt ca acelea specifice unei răscoale din Evul Mediu. Poate lucrul acesta nu se vede în exterior, dar în interiorul nostru are loc cel de-al Treilea Război Mondial, între noi şi Dumnezeu.

În 1950, în 23 iulie, în judeţul Vrancea s-a petrecut un fapt istoric. Vreo 500-600 de oameni înarmaţi cu topoare, săbii şi furci au atacat şi ocupat Sfatul popular, Miliţia şi Poşta, aceştia împotrivindu-se colectivizării. Colectivizarea însemna confiscarea proprietăţilor agricole private din ţară şi comasarea lor în ferme administrate de stat. Numeroşi ţărani, atât săraci, cât şi bogaţi, au trecut prin deportări, încarcerări, confiscări şi chiar manifestări violente.

Andrei Ciobanu, Iaşi

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor