Era victoriană

Regina Victoria – bunica Europei

Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui! (Proverbele 19:22 p.p.)

Au trecut mai bine de 100 de ani de la moartea reginei Victoria şi totuşi se vorbeşte în continuare despre Era Victoriană ca despre cea mai bună din istoria Regatului Unit. Regina a influenţat atât de mult istoria, pentru că valorile declarate au fost şi valorile trăite de ea, iar societatea a urmat-o. Trăieşte ceea ce predici şi spui!

Faptele cu cea mai mare influenţă sunt cele ale căror urmări reuşesc să treacă graniţa vieţii noastre, devenind normalitate pentru generaţiile viitoare.

În 20 iunie 1837, Victoria Alexandrina devine regină a Marii Britanii, la vârsta de 18 ani, după ce cei trei fraţi mai mari ai tatălui ei au murit fără să lase moştenitori legitimi în viaţă. Regatul Unit era deja o monarhie constituţională, în care suveranul deţinea relativ puţine atribuţii politice. Regina Victoria a încercat să influenţeze politica guvernului şi numirile ministeriale, devenind un simbol naţional şi fiind identificată cu standardele stricte de moralitate personală.

Regina s-a căsătorit în 1840 cu prinţul Albert de Saxa-Coburg şi Gotha. Cei nouă copii ai lor şi cei 26 de nepoţi care au atins vârsta maturităţii s-au căsătorit în interiorul altor case regale sau familii nobile europene, regina câştigându-şi astfel renumele de „bunica Europei”. După decesul soţului, regina a purtat un doliu profund şi a evitat apariţiile publice. Jubileele ei de Aur şi de Diamant au fost momente de sărbătoare publică.

Domnia ei este cunoscută ca Era Victoriană. A fost o perioadă de schimbări industriale, culturale, politice, ştiinţifice şi militare.

Mirela Atomei, Bacău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor