În căutarea unui vis

Patrick Victor Martindale White

Dimineaţa seamână-ţi sămânţa şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească… (Eclesiastul 11:6)

Ceea ce apreciez la White este faptul că a ţintit întotdeauna mai sus, până când a reuşit să îşi împlinească visul. Te invit, dragul meu prieten, ca începând de astăzi să perseverezi şi să nu te abaţi de la împlinirea visului tău, indiferent câte piedici ţi se vor pune.

Patrick White s-a născut pe 28 mai 1912, în Anglia. Douăzeci de ani mai târziu, a mers la Universitatea Cambridge. A publicat articole şi eseuri şi a scris nuvele şi piese de teatru fără ecou până când, în 1939, i-a apărut primul roman, The Happy Valley.

La izbucnirea războiului, s-a înrolat în aviaţia britanică, ajungând mai întâi în Orientul Apropiat şi în Egipt, apoi în Grecia. Demobilizat în 1945, a locuit la Londra până în 1948, când s-a mutat în Australia.

În 1955, marele său roman panoramic The Tree of Man i-a adus o mare preţuire în cercurile literare anglofone.

Primul moment cu adevărat semnificativ pentru receptarea internaţională a operei lui Patrick White l-a constituit apariţia, în 1957, a versiunii germane a romanului The Tree of Man. Ulterior, romanul a fost tradus în cehă, suedeză, maghiară şi română.

De o largă răspândire s-a bucurat romanul The Solid Mandala, tradus în suedeză (în 1969), romanul The Vivisector fiind tradus în norvegiană (în 1971), fapt ce a sporit preţuirea autorului în lumea scandinavă. în1973, Premiul Nobel pentru Literatură a venit ca o încununare a operei lui Patrick White.

Mădălin Greculeasa, Bucureşti

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor