Ales pentru un scop

Iuri Gagarin – primul om care a zburat în spaţiu

Să ştiţi că Domnul Şi-a ales un om pe care-l iubeşte: Domnul aude când strig către El. (Psalmii 4:3)

Tu ai un vis? Te simţi descurajat atunci când vezi că împlinirea idealului dorit este foarte îndepărtată? Nu fi trist, pentru că astăzi am o veste bună pentru tine: ai fost selecţionat pentru o misiune specială, nu doar dintre 20 de participanţi, ci din 7 miliarde, iar Domnul îţi promite că „te va face să fii cap, nu coadă”. Ai încredere în atotputernicia Lui!

Pe 12 aprilie 1961, Iuri Gagarin a intrat în istorie devenind primul om care a zburat în spaţiu. El a efectuat o rotaţie în jurul Pământului în 108 minute, la o altitudine de aproximativ 327 de kilometri, iar viteza de deplasare a navetei sale – Vostok 1 – a fost de 27.400 km/h. După ce a reintrat în atmosferă, Gagarin s-a paraşutat când se afla la o altitudine de 7 kilometri, pentru că altfel n-ar fi supravieţuit impactului dintre capsula spaţială şi solul terestru.

Născut în anul 1934. Într-un sat din regiunea Smolensk, după o copilărie dificilă, marcată de război şi de ocupaţia nazistă, Gagarin s-a pregătit iniţial pentru a deveni muncitor metalurgist. Pasionat de aviaţie, tânărul a fost recrutat într-o şcoală militară, unde a pilotat pentru prima oară un avion în anul 1955. Într-o zi de toamnă a anului 1959, o comisie specială a selecţionat 20 de candidaţi care au început un program special de antrenament, pe durata unui an. Într-un centru secret din Moscova. Pe parcurs, dintre ei au rămas 12, iar apoi doar 6, printre aceştia fiind şi Gagarin. Acesta şi-a îndeplinit visul, devenind primul om care a zburat în spaţiu.

Diana-Andreea Iana, Alexandria

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video