Provocarea kosmosului

Muhammad Ali – boxer

Voi să nu fiţi așa. Ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai mic şi cel ce cârmuieşte, ca cel ce slujeşte. (Luca 22:26)

Succesul dobândit prin câştigarea competiţiei în acest kosmos este infam. Lumea aceasta nu este locul pentru care să trăim, ci în care trăim. Nu te lăsa provocat şi atras de mirajul ei! Urmăreşte succesul autentic, care înnobilează!

Ziua de astăzi este o zi în care, destul de probabil, vei fi din nou confruntat cu noţiunea de competiţie. Lupta pentru întâietate reprezintă regula kosmosului (greceşte, „lumea care ne înconjoară”). Te confrunţi cu ea la şcoală sau la facultate, la locul de muncă şi chiar în familie.

În ziua de 17 ianuarie 1942, în oraşul Loisville, a venit pe lume Cassius Marcellus Clay, Jr. Pe când avea 12 ani, bicicleta i-a fost furată. Cu spiritul lui războnic, i-a spus omului legii care investiga furtul: „Sunt gata să-l bat rău pe cel care mi-a furat bicicleta.” Poliţistul i-a recomandat să înveţe să boxeze. Hotărât, Cassius a început să frecventeze sala de box, iar la 4 luni de la incident a câştigat primul său meci oficial în ring.

În 1960, în Roma, la doar 22 ani, a câştigat titlul olimpic. La scurt timp după titlul olimpic, Cassius Clay (cunoscut şi ca Muhammad Aii) a intrat în boxul profesionist, remarcându-se prin tactica aparte şi prin controversele create în jurul său. În 1999, a fost numit cel mai mare sportiv al secolului al XX-lea, recunoscut de Sports Illustrated, BBC, World Sports Award. În ciuda acestui fapt, într-un ceas de sinceritate a mărturisit: „M-am străduit să ajung în vârf şi, când am ajuns acolo, nu era nimic!”

Tabita Brînceanu, Alexandria (Teleorman)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video