Seara vine plânsul, iar dimineața, veselia.
Psalmii 30:5
Pe măsură ce tulburările se intensifică la nivel mondial, durerea a devenit o normă în casele noastre. Aruncați o privire la aceste scenarii din viața reală și vedeți dacă vă puteți identifica cu vreunul dintre ele.
O soră împovărată de neputință privește cum o persoană dragă suferă de o boală incurabilă. Sora vede acum cum se adaugă noi pietre la suferința ei și se întristează și mai mult.
O soră își plânge o rudă bolnavă în fază terminală, semiconștientă și ținută în viață doar cu medicamente pentru calmarea durerii. O altă soră o consolează, spunându-i că „Domnul îi dă timp să fie salvat!”
O soră cu inima frântă încearcă să facă față morții unei persoane dragi, primește telefoane de la consolatori care izbucnesc în plâns. Ea trebuie să pună capăt acestor apeluri.
Durerea este ceva ce majoritatea dintre noi am experimentat în viața noastră, de la pierderea unui animal de companie la care țineam din toată inima, până la pierderea unei persoane dragi. Din nefericire, vom înceta să mai plângem doar pe pământul cel nou, așa că ar trebui să ne pregătim cu toții să ne confruntăm cu plânsul cât timp suntem aici pe acest pământ.
Oamenii au diferite moduri de a face față durerii. În vremurile biblice, oamenii își rupeau hainele, se îmbrăcau în sac și cenușă și își rădeau capul. Nu există un mod corect sau greșit în felul de exprimare a durerii. Unii oameni, după ce pierd o persoană dragă, preferă inițial să fie singuri, poate pentru a se gândi la vremurile bune sau doar pentru a plânge. Altora le place să aibă oameni în preajmă, deoarece discuțiile sunt terapeutice pentru ei.
Trebuie să evaluăm nevoile fiecărei persoane și să îi venim în întâmpinare în mod corespunzător. În cazul în care nu știm cum să procedăm, o îmbrățișare, o rugăciune, o masă caldă funcționează perfect pentru mulți.
autor: Cecelia Grant