PATUL CARE ARDEA

Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea.
Psalmii 34:1

A fost o zi răcoroasă (pentru Alabama) și acum era o seară rece și eu mă pregăteam să mă culc. Era vineri seara și eram puțin mai obosită după o săptămână în care fusesem șofer, bucătar și menajeră, toate acestea în timp ce mergeam și la lucru, și la școală. Pentru că era destul de răcoare, am pornit pătura electrică de pe partea mea de pat. În timp ce îmi făceam ritualul de seară, în minte treceam în revistă săptămâna care tocmai trecuse, mă gândeam la planurile pentru Sabat și eram nerăbdătoare să mă așez în patul care era deja cald. Totuși, gândurile mi-au fost întrerupte de un miros puternic de ars. Eram confuză deoarece șemineul nu era pornit.

Am scrutat camera cu privirea, am verificat pătura electrică și nu am văzut fum de nicăieri și nici nu am depistat sursa mirosului. M-am gândit că probabil mirosul venea de la șemineu, mai era ceva rămas acolo și m-am așezat liniștită în patul călduros. Soțul meu a venit chiar când mă așezam eu în pat. I-am spus de mirosul de ars și mi-a spus că simte și el. A verificat pătura peste tot, a verificat patul și apoi camera, dar nu a putut găsi sursa mirosului. Am mai discutat puțin, am studiat lecția Școlii de Sabat, ne-am rugat și apoi am adormit foarte repede.

Dintr-odată, la ora 2, soțul meu a strigat: „Arde! Arde!”

A sărit foarte repede din pat. Eu m-am trezit buimacă și am observat într‑adevăr că piciorul patului nostru ardea. Flăcările se înălțau tot mai sus. Rapid am încercat amândoi să stingem focul. Totul a durat mai puțin de cinci minute. Totuși, acum eram treji de-a binelea. Din cauza păturii  electrice pornise focul. Mirosul de seara probabil că a fost o avertizare pentru focul care urma. De ce s-a trezit soțul meu? Ce l-a făcut să aibă un somn neliniștit? Am vorbit despre consecințele teribile dacă el nu s-ar fi trezit – copiii noștri erau la etaj, dormeau liniștiți. Ce s-ar fi întâmplat cu ei? Cu adevărat:

„Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie (Psalmii 34:7).

Deși acum sunt deja bunică, tot vreau să Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru grija Sa protectoare pentru familia mea în urmă cu mulți ani.

autor: Edith C. Fraser

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video