Fața Lui minunată

Căutaţi pe Domnul şi sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui! – 1 Cronici 16:11

Cântam împreună cu biserica imnul „Turn Your Eyes Upon Jesus” (Întoarce-ţi ochii spre Isus, n.tr.) şi am ajuns la versul care spune „priveşte la faţa Lui minunată”. Atunci mi-a venit în minte o întrebare: Cum pot să fac acest lucru? Această întrebare a stăruit în mintea mea de atunci încoace.

Un mod în care Îi putem vedea faţa este citind Cuvântul Său. Dragostea lui Isus este întreţesută în toate relatările biblice despre modul în care El se raporta la copiii Săi în trecut – şi chiar şi astăzi. Medităm la cuvintele de încurajare, de inspirare şi de sfat pe care El le rosteşte. Ne amintim cum vindeca bolnavii, cum învia morţii şi alunga demonii. Făcând acest lucru, noi vedem faţa iubitoare, plină de grijă şi de milă a Mântuitorului. Jertfa Lui supremă pe cruce şi făgăduinţa întoarcerii ne demonstrează dragostea Sa veşnică.

Atunci când ne luăm timp să ne bucurăm de opera mâinii Lui şi de frumuseţea naturii putem vedea faţa unui Creator inteligent. Zilele trecute, în timp ce mă plimbam pe o potecă, am văzut mai multe flori sălbatice. Fiecare avea o formă diferită şi o culoare diferită a petalelor şi a frunzelor, descoperindu-mi faţa Celui care iubeşte diversitatea şi detaliile.

Cerul nopţii cu luna în diversele sale etape şi cu nenumăratele stele ne arată vastitatea puterii creatoare a lui Dumnezeu. Micuţele lumini ale licuricilor care străpung întunericul îmi aduc zâmbetul pe buze. Făpturile create de El – de la cel mai mic fluturaş şi cea mai gingaşă vrăbiuţă până la maiestosul vultur, până la creaturile mării şi uriaşul elefant – toate ne arată o faţă care preţuieşte adaptabilitatea, graţia şi caracterul practic al lucrurilor.

Şi oamenii din jur îmi arată faţa lui Isus. Cuvintele pline de compasiune rostite într-o situaţie de criză, privirea aprobatoare pentru un lucru bine făcut şi loialitatea unui prieten în situaţii nesigure reflectă faţa Lui. îngrijitorii care uneori îşi neglijează propriile nevoi pentru a face viaţa mai bună pentru pacienţii lor; cei care dau din ceea ce au pentru a-i hrăni pe săraci şi alţii care îi îmbracă pe sărmani sau simt nevoia celor care nu şi-ar putea-o îndeplini ei înşişi – cu toţii îl imită pe El. Cei care fac mai mult decât pot pentru a uşura povara unui străin, martirii şi apărătorii care se pun în calea pericolului pentru a ne oferi libertate, cu toţii oglindesc faţa lui Isus. Noi ce reflectăm astăzi şi în fiecare zi? Văd ceilalţi faţa lui Isus în noi?


Marian M. Hart-Gay

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor