Răsfăţate de Dumnezeu

Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. (Psalmii 9:1)

V-aţi simţit vreodată răsfăţate de Dumnezeu? Eu da, mai ales în anul 2013. El ştie cât de mult îmi place să călătoresc, aşa că mi-a oferit un an plin la acest capitol. În timpul verii, mi-am alinat dorul de munte urcând poteci mai line sau mai abrupte pe vârfurile înalte ale Călimanilor, iar toamna a adus cu ea o excursie pe Ceahlău. Fiecare incursiune era o nouă ocazie de a admira creaţia lui Dumnezeu reflectată în atâta bogăţie, diversitate şi culoare, încât e greu de redat în cuvinte.

Mă pregăteam de vacanţa de iarnă cu o strângere de inimă, gândindu-mă la tezele care aşteptau să fie corectate. Adevărul e că lucrurile nu păreau prea atrăgătoare, dar mă mângâiam cu ideea că voi avea timp să mă odihnesc. Numai că Domnul avea pentru mine un dar grozav: o săptămână la Madrid, de Anul Nou!
Poate că n-o să vi se pară ceva nemaiauzit ceea ce vă voi povesti, dar vreau să vă atrag atenţia la modul în care Dumnezeu mi-a făcut acest cadou, pregătind totul în cele mai mici detalii, eu neavând ce face, decât să urmez calea deschisă de El.

Banii necesari biletelor de avion i-am primit, pe neaşteptate, cu o săptămână înainte să primesc invitaţia; gazda unde urma să petrec o săptămână de vis mi-a fost oferită prin intervenţia unei bune prietene; costul biletelor de avion a fost unul acceptabil, ţinând cont că le-am luat în ultima clipă şi vizau o perioadă foarte solicitată a anului; timpul favorabil pe întreg parcursul vizitei; atmosfera minunată de sărbătoare a Madridului; Poarta Alcala, Palatul regal, Muzeul Prado – toate au fost pregătite parcă special pentru mine de un Tată bun, atent şi care ştie cât de mult îmi plac lucrurile cu adevărat de valoare!

De ce vă povestesc toate acestea? Pentru că, poate chiar azi, Domnul vă pregăteşte şi vouă una dintre surprizele Lui minunate: un gând frumos, un zâmbet bun, un cadou de mult dorit. Totul este să vă încredeţi în El şi să-L vedeţi aşa cum este: un Tată iubitor, grijuliu şi gata să vă umple de binecuvântări. El ne numeşte fiicele Lui, adică prinţesele Lui. El vrea să ne simţim fericite şi răsfăţate, şi nu putem decât să-I mulţumim şi să-L lăudăm pentru tot ce face pentru noi. Nu-i aşa că avem un Dumnezeu formidabil?

„Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!” (Psalmii 103:2)

Jana Fărcuţ, Suceava, Moldova

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor