Rămâi cu ochii pe premiu!

Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul? Marcu 8:36

La vârsta de nouă ani am descoperit ceea ce credeam eu că este a opta minune a lumii: un restaurant care servea pizza şi avea jocuri video. Era tot ce şi-ar fi putut dori un băiat: grămezi de pizza şi o cameră înţesată cu jocuri video. Unele lucruri sunt menite, pur şi simplu, să meargă împreună, iar, în opinia mea, cine a venit cu această idee a fost un geniu.

Când avea şase ani, fiul meu a fost invitat la sărbătorirea zilei de naştere a unui prieten, care se ţinea în acelaşi restaurant cu pizza şi jocuri video. Când am intrat pe uşă, nu puteam spune cine era mai entuziasmat, eu sau fiul meu. Atmosfera de acolo se îmbunătăţise simţitor faţă de când fusesem eu copil. Încăperile nu mai erau întunecoase, iar sistemul de distribuţie a jetoanelor era îmbunătăţit. Fiecare copil a primit un pumn plin cu jetoane şi avea şansa să câştige premii în urma jocurilor video. Firesc, m-am oferit să supraveghez copiii în zona de jocuri.

Ne-am jucat ore întregi, iar tichetele premiante curgeau. După vreo două ore, aveam un teanc de tichete şi ne-am îndreptat spre ghişeu să ne primim premiul. Eram în culmea fericirii, care a durat până când am observat peretele pe care erau aşezate marile premii, a căror contravaloare era de minimum 1 000 de tichete. Ne-am ales doar cu nişte dinţi de vampir din plastic, cu o cutie microscopică pentru tocilari şi cu alte câteva mici premii ce nu au supravieţuit nopţii în mâinile unui copil de şapte ani. Într-un cuvânt, ne-am simţit înşelaţi!

Chiar dacă a fost distractiv, răsplata s-a dovedit a fi nu prea grozavă. Investiţia nu prea a meritat banii. Multe lucruri din viaţă sunt la fel, rareori ridicându-se la nivelul promisiunilor, lăsând oamenii să se întrebe: „Serios? Doar atât?”

Acea zi a servit ca bun prilej de învăţătură: Nu încerca să câştigi lumea, cu riscul de a-ţi pierde sufletul pe parcurs! Investeşte în lucruri care rezistă, ţine-ţi ochii aţintiţi asupra Premiului – Isus – şi ţine-te strâns de învăţăturile Sale! Goana după distracţie ne lasă cu un simţământ de gol interior.

Tată, ajută-ne să vedem ce este cu adevărat important în această viaţă! Ajută-ne să avem ochii aţintiţi spre adevăratul Premiu şi să simţim o bucurie adevărată în timpul petrecut alături de Cuvântul Tău!

Jason Hanselman

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor