CINCI RĂTUȘTE ȘI PĂRINȚII LOR

Dar tuturor celor ce L-au primit, adică, celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.
Ioan 1:12

Într-o vară, pe țărmul Alaskăi, o pereche de eideri și-au făcut cuibul la aproximativ 10-15 m de o pereche de fundaci-glaciali. Întâmplarea pe care sunt pe cale să ți-o spun este uimitoare din mai multe motive, dintre care cel mai important este că de obicei fundacii-glaciali mănâncă rățuștele abia ieșite din ouă. Faptul că cele două cuiburi erau așa de aproape unul de altul este neobișnuit pentru că eiderii adulți sunt mai mult decât în stare să-și apere bobocii de orice încercare a fundacilor de a-i vătăma în vreun fel. Localizarea cuiburilor a fost notată de un ornitolog care studia în zonă.

Ambele cuiburi erau ocupate de perechile respective de păsări adulte în data de 6 iulie și 13 iulie, când au fost inspectate. Dar, în data de 27 iulie, ornitologul a constatat o situație foarte interesantă. Nu se știe din ce motive, cei cinci boboci de eideri care ieșiseră din ouă între timp, erau îngrijiți de perechea adultă de fundaci. Eiderii-părinți n-au mai putut fi văzuți, iar fundacii adulți nu au avut bobocii lor proprii.

Fundacii au fost văzuți purtând de grijă bobocilor ca și cum ar fi fost ai lor. Îi hrăneau din lacul din apropiere, le vorbeau și îi avertizau prin semnale sonore puternice când era vreo primejdie. Bobocii alergau la fundacul-mamă și tată când părinții adoptivi îi chemau. Din când în când, câte un boboc se urca pe spatele unui fundac și stătea ca un mic căpitan mândru de vasul său în timp ce fundacul se plimba încoace și încolo pe lac. Aceste păsări aparținând unor specii foarte diferite și de obicei chiar antagoniste, păreau să nu aibă nici o problemă în a comunica una cu alta și familia adoptivă părea la fel de fericită și liniștită ca orice altă familie.

Ca păcătoși, suntem străini de familia lui Dumnezeu, dar prin credință în Isus, putem să fim adoptați în această familie. Ca și creștini, noi purtăm o dragoste redescoperită pentru toți copiii lui Dumnezeu și astfel trăim împreună în pace și armonie.

În căutarea naturii
În căutarea naturii
„În căutarea naturii” de James și Priscila Tucker propune o colecție de povești captivante care dezvăluie complexitatea și frumusețea naturii. Fiecare pagină explorează un aspect unic al creației, evidențiind minunile acesteia și oferind, la final, o perspectivă spirituală ce subliniază conexiunea profundă dintre natură și credință.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Urmărește Devoționalul Video