Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților care se mișcă pe pământ, care au în ele o suflare de viață, le-am dat ca hrană toată iarba verde. Și așa a fost.
Geneza 1:30
S-a întâmplat demult, în anul 1818, când doi chimiști francezi au descoperit clorofila. Numele substanței înseamnă de fapt „frunză verde”, fiindcă este substanța care dă frunzelor culoarea verde. Experimentele ulterioare au arătat că această substanță misterioasă este implicată în sinteza glucozei, care este o combinație de apă și bioxid de carbon produsă de plante, ca sursă alimentară de bază pentru toate animalele de pe pământ. Însă structura clorofilei a rămas necunoscută timp de încă aproape 100 de ani după descoperirea ei.
În 1912 structura chimică a clorofilei a fost descifrată arătându-se că această substanță miraculoasă e compusă exact dintr-un atom de magneziu legat de 136 de atomi de azot, carbon și oxigen. Acest fapt nu era șocant în sine, însă un alt lucru care era deja cunoscut făcea ca formula clorofilei să fie o descoperire uimitoare. Dacă ai lua acel atom de magneziu și l-ai înlocui cu un atom de fier, ai obține în esență o moleculă de sânge roșu! Formulele chimice sunt atât de asemănătoare încât savanții au supranumit clorofila „sângele verde”.
Unul dintre cele mai puternice argumente în favoarea Creațiunii de către Dumnezeu, așa cum e prezentată în cartea Genezei, este faptul că există o similaritate atât de mare între toate formele de viață. Se pare că Dumnezeu a început cu o aceeași formulă de bază pentru toate ființele vii, apoi a modificat-o pentru a ne oferi diferitele animale, păsări, pești, flori, copaci, fluturi și toate formele de viață care au fost create în a treia, a cincea și a șasea zi a creațiunii.
Lui Isus îi place diversitatea, dar în același timp, îi place și ordinea. Deși ne-a făcut pe toți diferiți, există reguli elementare de viețuire care ne fac fericiți și sănătoși.