PASĂRE MARE

Și că lumea de atunci a pierit tot prin ele, înecată de apă.
2 Petru 3:6

Poți să-ți imaginezi o pasăre zburătoare cu o deschidere a aripilor de 7,5 m? Aceasta corespunde cu dimensiunile unui avion de mărime mică și este de două ori mai mare decât deschiderea aripilor celei mai mari păsări din zilele noastre. Totuși, în Argentina a fost descoperit un schelet fosil al unei astfel de păsări. Se apreciază că greutatea ei era de 80-85 kg și măsura 3,5 m de la vârful ciocului la capătul cozii.

E greu să-ți imaginezi o pasăre așa de mare zburând deasupra capului și totuși, oasele respective au fost descoperite și oamenii de știință ne spun că această pasăre putea să zboare. Deși e adevărat că au existat păsări și mai mari, ele erau de obicei terestre, cum este de exemplu struțul și preistorica pasăre-elefant.

Nu știm de ce a fost această pasăre așa de mare și de ce au existat altele și mai mari. Ceea ce știm este că înainte de potop, și cu certitudine la Creațiune, omul a fost mult mai mare decât este astăzi; multe dintre păsări și animale erau și ele mai mari. Această pasăre, asemenea altor animale preistorice, n-a fost în stare să supraviețuiască. Majoritatea lor au fost distruse de potop. Singurul raport pe care îl avem despre viața dinainte de potop este cel din Cuvântul lui Dumnezeu, în Spiritul Profetic și în mărturiile fosilelor conservate.

Lumea a fost atât de stricată încât Dumnezeu, în mila Sa, a trebuit s-o distrugă. Dar Dumnezeu a iubit omenirea atât de mult încât a prevăzut o cale de scăpare de la nimicire. Lumea începe din nou să devină la fel de rea și din nou Dumnezeu va trebui s-o distrugă. Dar noi avem o cale de scăpare, cum a avut și Noe. De data aceasta, Isus este corabia noastră de siguranță. Despre o altă pasăre mare, Isus spune: „Ați văzut cum … v-am purtat ca pe aripi de vultur și v-am adus aici la Mine” (Exodul 19:4).

În căutarea naturii
În căutarea naturii
„În căutarea naturii” de James și Priscila Tucker propune o colecție de povești captivante care dezvăluie complexitatea și frumusețea naturii. Fiecare pagină explorează un aspect unic al creației, evidențiind minunile acesteia și oferind, la final, o perspectivă spirituală ce subliniază conexiunea profundă dintre natură și credință.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor