„ATCHITAMON”

Vei fi plin de încredere şi nădejdea nu-ţi va fi zadarnică; şi vei vedea că te poţi odihni liniştit.
Iov 11:18

Numele veveriţei cu fălci chipmunk vine de la cuvântul indienilor Chippewa atchitamon, care înseamnă „cu capul înainte”. Acesta se referă la modul obişnuit al veveriţei cu fălci de a coborî din copaci. Conform unei legende Navajo, acest animal este de partea dreptăţii, împotriva nedreptății, având în minte întotdeauna binele oamenilor. Indienii Hopi chiar se închină spiritului „chipmunk”.

„Chipmunk” nu este un zeu, ci este un membru isteţ al familiei veverițelor. Deşi trăieşte sub pământ, nu este o veveriţă de pământ, pentru că o veveriţă de pământ nu poate urca în copac, aşa cum face veveriţa cu fălci.

Vizuina unui „chipmunk” începe ca un tunel scurt, vertical, ce duce la un tunel mai lung, care coboară 1,5 m sau mai mult, până când se află destul de mult sub linia îngheţului. Camerele sunt construite din acest tunel lung, fiecare având un scop precis. Există câteva camere de depozitare pentru mai mult de o baniţă (35 l) de nuci şi seminţe pe care animalul le adună pentru iarna lungă. Dormitorul, cea mai mare încăpere, are, de obicei, o lăţime de 30 cm şi adăposteşte un pat din iarbă şi frunze zdrentuite. Baia este construită la cea mai mare adâncime, departe de zona locuită. Şi există chiar şi o cameră de gunoi, pentru resturile de seminţe şi nuci.

Este dificil de localizat intrarea spre vizuina unei veveriţe cu fălci. Animalul poartă solul excavat departe de intrare. Uneori, ea lasă în apropiere pământul, face o intrare ca să te păcălească, apoi sapă o intrare reală dar camuflată în alt loc. Când se nasc puii de veveriţă, este construit un tunel separat pentru „creşă”.

Când animalul merge la culcare, se poate odihni în siguranţă ştiind că a făcut tot ce putea vizuina sa să fie un loc sigur în care să-şi poată creşte familia. Mai mult, el a făcut toate pregătirile posibile pentru a oferi hrană familiei sale. Şi în casa ta te poţi odihni în siguranţă, ştiind că Dumnezeu şi părinţii tăi ţi-au oferit tot ce ai nevoie.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor