BOCETUL MISTERIOS

De aceea plâng, mă bocesc…strig ca şacalul şi gem ca stru­ţul.
Mica 1:8

După ce şi-au aşezat tabăra într-o vale singuratică, în pădurile montane ale Africii, naturalistul Ivan Sanderson şi tovarăşii săi au aşteptat căderea nopţii, vreme în care îşi propuseseră să investigheze viaţa sălbatică din zonă.

Deodată, un bocet fantomatic a tăiat întunericul care se aduna. Cres­când în volum de la un fluierat uşor, sunetul a devenit un urlet penetrant, nepământean, care stârnea ecouri în linişte, apoi se oprea brusc. După cincizeci de secunde de linişte, fluieratul a început din nou, transformându-se iarăşi într-un bocet. În timp ce noaptea se apropia, alte urlete au în­ceput să vină din pădure şi au continuat în noapte.

Sanderson a raportat mai târziu că sunetul, mai puternic decât orice auzise el vreodată de la un animal, era atât de straniu încât putea să înnebunească pe cineva. Băștinașii au explicat că bocetele veneau de la fantomele nefericite ale strămoșilor lor. Aceasta era, desigur, o idee superstiţioasă.

Târziu, în ziua următoare, Sanderson a descoperit sursa surprinzătoare a sunetelor sinistre. Când bocetul melancolic a reînceput, el şi oamenii lui au căutat monstrul capabil de o aşa voce. Şi au ajuns, în cele din ur­mă, într-un loc din care venea unul dintre sunete, dar n-au văzut nimic, decât un smoc de iarbă. Cu atenţie, au înconjurat smocul şi au smuls iar­ba, până când a rămas doar pământ gol. Nimic! Apoi cineva s-a gândit să sape. Şi, bineînţeles, cam la jumătate de metru de suprafaţă, au găsit sur­sa bocetului – o şopârlă imensă!

Nimănui nu-i venea să creadă. Cu excepţia gecko-urilor ciripitoare, şopârlele sunt animale tăcute. Până astăzi nimeni nu ştie cum această șopârlă poate scoate nişte sunete atât de puternice.

Plângând pentru păcatele lui Israel, care erau atât de mari şi de persistente încât erau incurabile, profetul Mica spunea că va plânge şi se va boci pentru ele şi pentru pedeapsa care va veni asupra poporului său, ca rezultat. Tot aşa, copiii lui Dumnezeu credincioşi de astăzi vor simţi o adâncă părere de rău pentru păcatele din lume, care se găsesc, uneori, chiar şi în biserică.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video