NAVIGARE PERFECTĂ

Orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.
Iacov 1:17

La data de 24 mai 1965, un tânăr sturz cu obrajii roşii a fost prins în Illinois, în timp ce era pentru prima dată în drumul său de vară. Oamenii de ştiinţă au lipit un mic transmiţător de penele de pe spatele păsării şi apoi i-au dat drumul. Receptoarele locale au reuşit să prindă semnalele şi astfel să poată fi urmărite mişcările păsării. Sturzul călătorise deja câteva mii de kilometri de la casa sa de iarnă şi mai avea încă vreo câteva sute până când ajungea pe pământul canadian, unde urma să cuibărească. Studii anterioare arătaseră că aceste păsări călătoreau folosind stelele ca ghid.

În timp ce seara zilei în care transmiţătorul a fost ataşat se apropia, receptoarele au prins semnale care indicau faptul că pasărea luase direcţia spre nord. Oamenii de ştiinţă echipaseră un avion cu un transmiţător, astfel că au decolat imediat şi, curând, primeau semnale de la pasăre.

Nu după mult timp, ei au putut să stabilească cursul şi viteza de zbor a acesteia. Cursul era uşor spre estul nordului şi, cu ajutorul unui vânt constant din spate, pasărea călătorea cu aproape 80 km pe oră. Povestea întreagă este una impresionantă dar, pe scurt, pilotul a urmărit sturzul timp de opt ore pe cer de noapte, timp în care pasărea a trecut exact peste oraşul Chicago şi n-a pierdut nici măcar cu un grad acurateţea direcţiei. Direcţia era atât de exactă încât pilotul a putut să aterizeze, să alimenteze avionul, să prevadă unde ar fi fost pasărea deasupra mijlocului lacului Michigan şi în ce moment exact va fi acolo. Pilotul a înconjurat acel punct, iar pasărea a ajuns exact la timp.

Timp de opt ore, om şi pasăre au zburat în noapte împreună. Abilitatea omului depindea de instruire şi de tehnica mecanică atent construită. Abilitatea păsării era cumva înnăscută.

Când vom învăţa să urmăm înţelepciunea care vine „de la Tatăl luminilor”? Urmându-l pe El avem siguranţă, pentru că în El nu este „nici schimbare, nici umbră de mutare.”

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video