STELE CĂZĂTOARE

Îndată după acele zile de necaz… stelele vor cădea din cer.
Matei 24:29

Un meteorit este materie metalică sau de piatră care vine aruncată din spaţiu în atmosfera pământului. Când intră în atmosferă, frecarea îl face să se încălzească. Când căldura atinge 2200 de grade, meteoritul se aprinde şi devine vizibil, fiind ceea ce noi numim deseori o „stea căzătoare”. Cele mai multe dintre acestea ard complet la altitudini de 50 – 80 km.

Meteoriţii, probabil, s-au zdrobit de suprafaţa pământului de la începutul timpului. Dar înainte de mijlocul anilor 1700, oamenii de ştiinţă n-au acceptat faptul că pietrele cădeau, de fapt, din cer. Chiar cu dovezi sporite, ei încă nu puteau să creadă. Apoi, pe 26 aprilie 1803, oamenii dintr-un orăşel din Franţa au văzut un mic norişor întunecat pe cerul senin, albastru şi au auzit zgomote puternice, care păreau explozii. Acest lucru a durat câteva minute, în timp ce un potop de pietre au căzut din cer. Cele mai mari pietre erau prea fierbinţi ca să fie atinse şi cea mai grea cântărea 8,5 kg. Acest lucru a pus la punct problema.

Când un meteorit atinge pământul, impactul este ca acela al unei bombe şi un crater de o mărime considerabilă poate fi format, în funcţie de mărimea meteoritului. Cel mai mare crater care a luat astfel naştere este cel din Quebecul central, care are 60 km în diametru.

Meteoritul Tunguska a căzut în Siberia în 1908 cu o explozie care a putut fi simţită la o distanţă de 80 km. Drumul lui strălucitor a fost vizibil sute de kilometri şi a ars o zonă de 30 km în diametru în jurul locului în care a căzut.

Cel mai mare meteorit cunoscut a căzut în Africa de sud-vest, în ceea ce se numeşte un timp preistoric. Se estimează că avea greutatea între 60 şi 80 de tone.

Meteoriţii par să cadă la întâmplare, dar Dumnezeu îi foloseşte, uneori, ca semne. Textul nostru ne spune că „stelele” sau meteoriţii, vor cădea din cer. Acest lucru trebuia să aibă loc după întunecarea soarelui şi lunii şi înainte de a doua venire a lui Isus. Acest eveniment a avut loc pe 13 noiembrie 1833, după întunecarea soarelui şi lunii, din 19 mai 1780. Urmează venirea lui Isus. Suntem gata?

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video