FURNICARUL

Deci fiindcă avem astfel de făgăduinţe preaiubiților, să ne curăţim de orice întinăciune a cărnii şi a duhului şi să ne ducem sfinţirea până la capăt, în fr’ica de Dumnezeu.
2 Corinteni 7:1

Furnicarul, care arată ca un uriaş con de pin însufleţit, are o cale unică de a se spăla. Dar, înainte de a ne gândi la asta, să aflăm câte ceva despre creatură.

Furnicarul provine din Asia şi Africa şi cântăreşte până la 30 kg. Mult din această greutate, totuşi, este în placa lui protectoare, formată din mai multe bucăţi care se suprapun fiecare pe o distanţă de mai mult de 5 cm, fiecare.

Un furnicar poate creşte în lungime, de la bot la coadă, până la 1,80 m, jumătate din aceasta fiind coada lui mare, acoperită de armură. Folosind ghearele în formă de cârlig ale picioarelor lui puternice din faţă şi echilibrându-se pe picioarele din spate şi cu coada, furnicarul deschide un muşuroi de termite sau de furnici şi capturează insectele cu limba lui lungă şi lipicioasă.

Ochii, urechile şi nasul îi sunt închise în timpul hrănirii, ca să împiedice furnicile sau termitele să-l atace. Orice insectă care ajunge între plăcile armurii este strivită de strânsoarea pieselor grele, care apoi se deschide, scuturându-se de toţi aceşti oaspeţi nedoriţi. Un furnicar îşi petrece zilele într-o scorbură de copac sau într-o vizuină, ieşind noaptea să mănânce. Când îl ameninţă pericolul, el îşi îndoaie capul pe piept, îşi prinde picioarele din faţă peste botul lipsit de apărare şi se ghemuieşte într-o spirală strânsă cu coada sa solzoasă în afară.

Acum, despre modul unic al furnicarului de a se spăla. Deşi se poate spăla cu limba lui lungă, deseori furnicarul lasă furnicile să o facă. Stând pe un muşuroi de furnici, el îşi desface plăcile şi permite furnicilor să pătrundă în fiecare crăpătură. Apoi animalul merge într-un pârâu sau o baltă din apropiere, se scufundă în apă pentru un moment, iar insectele plutesc în afară.

Natura are mii de căi prin care să menţină lucrurile curate; pare că una dintre cererile ei este ca lucrurile să fie curate. Dumnezeul care a făcut natura cere o curăţie care să depăşească pielea. Aşa cum spune textul nostru de astăzi, El ne cere să ne curăţim de murdăria care este atât în carne cât şi în spirit.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor