SCHIMBAREA OBICEIURILOR

Încolo, fiecare să umble… aşa cum l-a chemat Dumnezeu.
1 Corinteni 7:17

Ca să supravieţuiască într-o lume în continuă schimbare, unele creaturi trebuie să-şi schimbe obiceiurile. De exemplu, graurii care sunt atât de obişnuiţi în Londra de astăzi, aveau, iniţial, cuiburi în copaci. Dar când oamenii care locuiau în oraşe mari au început să le ţină ca păsări de colivie, s-a petrecut o schimbare. Unele dintre păsări au fost eliberate sau au scăpat. Instinctul lor natural era să caute copaci în care să cuibărească, dar, din moment ce erau destul de puţini disponibili în noul lor oraş, au început să se adapteze, pur şi simplu, la coşurile şi vârfurile înalte ale clădirilor. În cele din urmă, mii de grauri descendenţi ai celor câţiva „strămutați”, s-au adaptat atât de bine la noul mediu încât au cam devenit o pacoste.

În Statele Unite s-a făcut un studiu privind schimbările din viaţa unei păsări petrecute ca urmare a clădirii unei localităţi pe un teren de 1400 de acri. Mierloi americani şi vrăbii cântătoare au crescut ca număr din cauză că au preferat pajiştile, arbuştii şi pomii fructiferi. Au fost mai multe pitulici de casă şi vrăbii de casă. Dar păsările de pădure, ca şi cele care își fac cuiburi în câmpie, au scăzut ca număr. Unele dintre ele au reuşit să se adapteze la noul mediu, totuşi. Vrăbiile cosaş care îşi făceau cuiburile în câmpie, acum îşi făceau casele în pajişti.

Ciocănitoarea cu cioc de fildeş este un bun exemplu de pasăre care nu s-a putut adapta. Ea avea nevoie de mii de acri de păduri nestricate şi când industria lemnului a pătruns în ele, ciocănitoarea cu cioc de fildeş a fost alungată din ce în ce mai departe, până când, în prezent, se crede că este pe cale de dispariţie.

Când oamenii devin creştini li se cere deseori să facă faţă la noi seturi de circumstanţe şi este posibil să fie nevoie ca ei să nu mai rămână în vechiul mediu. Va fi nevoie, probabil, să-şi facă noi prieteni şi să-şi stabilească un nou set de relaţii cu ajutorul lui Isus şi al Duhului Sfânt. Dar trebuie să existe o totală bunăvoinţă ca să facă aceste schimbări pe care le cere Dumnezeu. Ele pot fi dificil de făcut, dar Tatăl nostru nu ne cere niciodată să facem schimbări dacă nu sunt pentru binele nostru. Deci, aşa cum Dumnezeu cheamă, să şi umblăm.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video