PROFITĂ DE PREZENȚA BUNICILOR

Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălășluit întâi în bunica ta Lois și în mama ta, Eunice, și sunt încredinţat că și în tine.
2 Timotei 1:5

După ce am mai crescut și părinții mă lăsau singură la bunici, era o plăcere extraordinară. Poate atunci nici nu îmi dădeam seama cât e de frumos să ai bunici. Acum, uitându-mă în urmă, îmi dau seama câte amintiri și învățături prețioase am adunat de la ei: bunica ne făcea cele mai bune plăcinte cu brânză din lume; în curtea bunicilor era părul și gorgoazele cele mai gustoase; bunicul știa pe de rost cele mai lungi și interesante povești și povestiri sub formă de poezii; bunica avea în beci cel mai mare butoi cu brânză delicioasă; bunicul ne făcea cel mai gustos boț (știi ce e un „boț”? — un bulgăre de mămăligă cu brânză înăuntru).

Prețuiește-ți bunicii, dacă sunt în viață, și încearcă să stai cât mai mult cu ei. Vei vedea, vei avea multe de învățat de la ei.

Într-o vacanță, m-am dus la bunici. Bunicul meu, gârbov și cu mers greoi, mi-a făcut o mare surpriză. M-a luat și m-a dus în cea mai apropiată pădure. Acolo mi-a arătat minunăția: o pătură verde de frunze cu flori albe — floarea-paștelui. Priveam entuziasmată ceea ce vedeam.

M-am apucat și am strâns mai multe buchete de flori. Bunicul pregătise o ață cu care le-am legat, iar atunci când ne-am întors am oferit câte un buchet bunicii, vecinei bunicilor și unei mătuși care stătea aproape. A fost o experiență de neuitat.

Ți-am povestit această amintire a mea cu un singur scop: ca să înțelegi că bunicii sunt foarte importanți. Nu aștepta să devii adult ca să-ți dai seama de acest lucru. Poți întreba părinții despre cum ar face, ce ar face dacă bunicii lor ar mai fi în viață. Învață de la cei mai mari — stai liniștit, când vei fi adult și tu vei spune copiilor tăi să învețe din experiența adulților, părinților, bunicilor.

Sună-ți bunicii, vizitează-i, ajută-i, bucură-te alături de ei — sunt tare prețioși.

Provocare: Dacă ai posibilitatea, roagă-ți bunicul sau bunica (dacă nu, un vecin, frate, soră sau grupa de explo) să mergeți într-o pădure și să strângeți „floarea-paștelui”. Faceți-le buchețele și oferiți-le vecinilor — nu trebuie să fie neapărat un eveniment special pentru a oferi o floare.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video