„Fulgere” de lumină

„Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. ” Psalmul 119:105

Lanterna a fost inventată și brevetată de britanicul David Misell în 1899. „Să fie lumină” se afla pe coperta catalogului Eveready din 1899 care anunța noua lanternă, ce avea 15 centimetri lungime şi cântărea circa un kilogram și jumătate. Azi, lanternele sunt de toate mărimile, pe toate gusturile și extrem de sofisticate: cu led-uri, cu capete rotative, reîncărcabile, rezistente la apă, cu stroboscop, cu semnale SOS inteligente, etc
 
Pasionații de lanterne, abia așteaptă noaptea pentru a aprindere aceste „fulgere” de lumină peste acoperișuri, prin păduri, pe poteci de munte și chiar direct către stele, urmărind cu satisfacție unda luminoasă ce străpunge întunericul.
 
Era în anul 1996, când împreună cu tineri din Oltenia am urcat curajoși pe creasta Pietrei Craiului. Neexperimentați în ale muntelui, am pierdut suficient timp cât să ne prindă întunericul. Iată-ne la întoarcere, exact când trebuia să trecem prin pădure (destul de întunecată chiar și în timpul zilei) o armată de 80 de persoane. Are cineva o lanternă? S-a făcut liniște. Cei mai mulți nu gândiseră că am avea nevoie de așa ceva. Dar au fost trei persoane care știau că este esențial pe munte o sursă de lumină. Ce bine că unii s-au gândit la asta – a spus majoritatea! Problema a fost că atunci când le-au scos, niciuna nu funcționa. Asta da problemă. Ne-am rugat. Apoi, din cele trei lanterne am reușit să facem una. Avea unda așa de slabă că abia vedeam la doi pași în față. Dar era de ajuns. Ne-am prins toți de mâini. Apoi, am început să înaintăm cântând. Doar primul vedea cărarea, restul ținându-ne de mână mergeam prin credință. Așa am ajuns în tabără.
 
Poate că uneori doar atât se poate vedea și în viața ta: câțiva pași. Și asta poate fi frustrant. Nu dispera! Mergi înainte prin credință! Cuvântul lui Dumnezeu poate că nu îți arată tot drumul sau lucruri cu mult înainte, acolo, în întuneric. Îți luminează doar următorul pas. Și asta este de ajuns ca să ajungi la destinație!

Răcilă Lucian, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor