Fii înțelept!

„Du‑te la furnică, leneșule! Uită‑te la căile ei și fii înțelept! Chiar dacă nu are conducător, supraveghetor sau stăpânitor, ea își pregătește hrana vara și își adună mâncarea în timpul secerișului.” Proverbe 6, 6-8

Ești cumva plictisit? Te-ai săturat să te implici în activitățile școlare și extra-școlare? Ai vrea să vină mai repede vacanța?
 
Dacă răspunsurile sunt afirmative, vreau să îți reamintesc de mica vietate care nu renunță și care se implică zilnic în multe activități. În lume există peste 12.000 de specii de furnici, de culori și dimensiuni variate.
 
Dimensiunea medie este cuprinsa intre 2 și 7 mm, însă există și furnici care pot atinge 2,5 cm. Furnicile pot avea culori de la albastru sau violet, până la verde, roșu sau maro. Furnicile sunt construite să fie foarte rezistente și eficiente în munca pe care o depun. O furnică poate ridica de 20 de ori greutatea ei. Fiecare individ din familia furnicilor are 6 picioare puternice, dotate cu 3 articulații, ce permit furnicii să se deplaseze pe orice fel de teren accidentat.
 
Dacă un om ar putea alerga atât de repede precum o furnică, raportat la greutatea lui, atunci ar avea o viteză similara cu cea a unui cal de curse.
 
Astăzi te provoc să nu-ți pierzi entuziasmul! Caută un mușuroi de furnici și urmărește activitatea intensă de acolo. Consecvența, implicarea și sacrificiul contribuie la obținerea succesului de către micile vietăți. Marin Preda spunea că „o furnică nu poate răsturna un munte, dar îl poate muta din loc încet, bucățică cu bucățică.
 
Temele de la școală, responsabilitățile din familie și celelalte provocări ale tale pot fi realizate cu bine dacă-ți activezi voința. Și mai este ceva! Prin implicarea ta activă poți motiva și pe alții să nu renunțe. Apoi, poți păstra legătura și cu cel puțin un copil de vârsta ta, pentru ca împreună să vă stabiliți ținte înalte.
 
Acum este rândul tău să fii înțelept, implicându-te în activitățile zilei și mutând „muntele problemelor„! Furnica a reușit, tu ce vei face?

Thomas Răduț, Școala Liderilor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor