Hackeri buni?

„De aceea, trebuie să fiți supuși nu numai de frica pedepsei, ci și din îndemnul cugetului.” Romani 13:5

Când unul din băieții mei era în clasa pregătitoare și a fost întrebat de doamna învățătoare ce ar dori să devină când va fi mare, răspunsul lui ne-a surprins pe toti: hacker. Pentru unii răspunsul a fost amuzant, dar pe noi, ca părinți, ne-a surprins neplăcut și ne-a determinat să explicăm pentru vârsta lui de șase anișori, următoarele…..
La ce ar folosi înțelepciunea ta, dacă tu, în loc să ajuți pe cei din jurul tău, o folosești spre a face rău – pentru a fura, a decodifica, pentru a găsi parolele altora de telefon, de card bancar, pentru a pune la cale farse răutăcioase și altele?
Jeremy Hammond a încheiat în 2020 o pedeapsă de 10 ani de închisoare și este hackerul care a furat 60.000 de numere de carduri de credit și le-a folosit pentru a face donații de caritate. Deci, un hacker drăguț, nu? Cu siguranță pare să fie de partea binelui, dar nu putem să negăm că, în același timp, este de partea greșită a legii. Una dintre cele mai mari realizari ale sale a fost hacking-ul de e-mail-uri ale grupului Stratfor (care se specializează în inteligența globală), după care a publicat 973 dintre acestea pe site-ul WikiLeaks. Au fost lucruri șocante, dar furtul de carduri de credit l-a trimis la închisoare, chiar dacă, după unii, în mod nedrept.
Dragă explorator, ți se pare dificil să fii supus atunci când știi că ai putea să nu asculți de nimeni, ci să faci ceea ce vrei?
Pe fiecare dintre noi Dumnezeu ne-a înzestrat cu abilitați, talente, îndemânări, însă dacă nu le folosim în supunere față de Dumnezeu, față de părinți, față de alte autorități, nu au nicio valoare. Dumnezeu ți-a încredințat aceste abilități ca să le folosești pe perioada vieții. Ești administrator cu drepturi depline, dar nu proprietar. Dumnezeu le-a pus în fiecare dintre noi ca să le folosim spre Slava Sa și spre folosul altora.
Succes în tot binele pe care îl ai de făcut azi!

Dana Stochici, Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor