Adapostul

Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost!” şi faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare, de aceea nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tău. Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalm 91, 9-11

Este deosebit de util să ştii cum să-ţi construieşti un adăpost simplu. Unul mic reţine căldura şi te apăra de intemperii. În cazuri extreme, un adăpost îţi poate salva viaţa.

Caută orice adăpost natural cu o suprafaţă plată de teren, uscată şi ferită de vânt, care te poate feri de intemperiile vremii: o peşteră, un deal, o stâncă, o tufă mare sau un copac cu coroană bogată.

Cum să îţi construieşti un adăpost? Confecţionează un cadrul triunghiular solid legând împreună o creangă lungă şi două mai scurte. Asigură-te că acest cadru este îndeajuns de mare încât să te poţi întinde sub el. Realizează pereţii adăpostului din două şiruri de crengi scurte. Acoperă apoi pereţii cu un strat de 60 centimetri de frunze, muşchi şi iarbă, peste care pune un strat de ramuri înfrunzite.

Ca să te bucuri şi de un somn odihnitor este important să nu dormi direct pe sol, din cauza temperaturilor scăzute din timpul nopţii, iar dacă e posibil, să faci focul pentru a te încălzi şi a speria animalele sălbatice. Caută crengi uscate de aproximativ 5 cm grosime. Confecţionează din ele o platformă, înşirându-le pe jos una lângă cealaltă. Înfige doi țăruși la fiecare capăt al platformei astfel încât să nu se rostogolească. Așează deasupra un strat de 60 cm de crengi subțiri și elastice. Acoperă ”salteaua” cu materiale ceva mai moi, rămurele tinere și frunze.

Cu siguranţă nu vei avea toate materialele necesare, dar poţi folosi tot ce ai la îndemână: o barcă de salvare, o paraşută, pietre, stânci, crengi şi frunze. Leagă crengile unele de altele cu nişte sfori improvizate din fibre vegetale împletite.

Încrederea în adăpost la Domnul este esenţială supravieţuirii, de aceea roagă-l de pe acum să te înveţe cum să ţi-L faci adăpost.

Aplicaţie: mergeţi în natură și realizaţi un adăpost.

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video