Insolaţia

Efectele vătămătoare ale soarelui se pot manifesta atât vara, cât şi iarna, datorită reflecţiei razelor de către stratul de zăpadă.
Fie că ești la munte sau la mare, insolația poate apărea prin expunerea excesiv de lungă a capului și a cefei la un soare puternic. Cămaşa cu mânecă lungă, pantaloni lungi şi şapca cu cozoroc, pot fi o bună protecție.

Dacă ai dureri mari de cap, ameţeli, pielea fierbinte şi uscată, stare de nelinişte – ai primele simptome de insolaţie.

Urgent trebuie să te răcoreşti! S-ar putea să fi ispitit să bei lichide reci, dar trebuie să ști că acestea vor favoriza insolația! Aşa că: linişteşte-te undeva la umbra, cu capul mai sus decât trunchiul şi cu o cârpă înmuiată în apă rece, pe frunte. Dacă ai un ventilator ar fi extraordinar să te răcoreşti, dar nu intra în apă rece! În schimb, poţi să te înveleşti cu un cearceaf sau prosop ud. În acest timp este bine să bei multe lichide.

Un rol important în combaterea insolaţiei îl are adaptarea organismului prin expuneri progresive la soare.

Chiar dacă acum trebuie să te fereşti de soarele arzător, ai promisiunea că Dumnezeu îţi pregăteşte un loc mai bun.

„Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii, şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.” Apocalipsa 7, 16-17

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video