Frumosul din inimă

„Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine, ci să aibă simțiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credință pe care a împărțit-o Dumnezeu fiecăruia.” Romani 12:3

Pe 1 februarie 1789, Colegiul electoral l-a ales în unanimitate pe George Washington primul președinte al Statelor Unite. Washington rămâne până azi singurul care a luat 100% din voturile electorale. Primul Congres al Statelor Unite a votat pentru președinte un salariu de 25000 de dolari pe an, o sumă foarte mare pentru 1789. Dar el, deja bogat, refuză salariul deoarece prețuia foarte mult imaginea sa ca funcționar public dezinteresat. La insistența Congresului, totuși, acceptă în cele din urmă plata, pentru a evita un precedent în care postul de președinte ar fi perceput ca accesibil numai pentru persoanele bogate care își permiteau să servească țara fără salariu. Washington a avut mare grijă ca titlurile și vestimentația să fie republicane și nu a imitat niciodată curțile regale europene. Până la sfârșit a preferat apelativul de ,,Domnule Președinte” altor denumiri pompoase care i-au fost sugerate. S-a dovedit a fi un bun administrator, bun în a delega sarcini și bun judecător al talentului și caracterului personal, Washington ținea regulat ședințe ale cabinetului pentru a dezbate problemele înainte de a lua o decizie. A refuzat să candideze pentru al treilea mandat, stabilind astfel obiceiul de maximum două termene ca președinte care mai târziu va deveni lege.

Iată un om de succes: viteaz în luptă, bun administrator, poziție foarte înaltă în stat, bogăție materială și mai ales modestie. Cât de simplu este să te lași însuflețit de cele amintite mai sus. Cei mai mulți dintre noi nu vom ajunge niciodată președinți de stat, sau foarte bogați dar cu toate acestea ne comportăm total lipsiți de modestie. Exagerăm cea mai mică izbândă și minimalizăm orice eșec.

Te invit astăzi să fii modest. Caută măreția din cei din jurul tău, admir-o, laud-o. Este posibil să devină mai frumoasă lumea din jurul tău și în plus vei avea mai mult de câștigat decât din înfumurare.

Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video