NARD

Maria a luat un litru de mir de nard curat, de mare preț, a uns picioarele lui Isus și I-a șters picioarele cu părul ei și s-a umplut casa de mirosul mirului.
Ioan 12:3

Alături de tămâie, nardul este un produs nobil care atinge în mod fericit simțurile ființei umane și produce reacții profunde la nivelul sentimentelor religioase. Așa se explică de ce una dintre preocupările activităților auxiliare ale bisericilor istorice este promovarea și distribuirea celor mai valoroase varietăți de mir de nard.

De la Wikipedia aflăm că Nardul (Nardostachysjatamansi) este o plantă cu flori din familia valerianei care crește în Munții Himalaya. Ea produce un tip de ulei esențialputernic aromat de culoarea ambrei. Uleiul a fost folosit din timpuri străvechi ca parfum, ca medicament și în ceremonii religioase.

Maria a ales în mod corespunzător să își exprime gratitudinea și recunoștința prin mirul de nard turnat pe capul și picioarele lui Isus. Prețul pe care l-a plătit pentru vasul de alabastru conținând esența iubirii ei de Dumnezeu nu i s-a părut prea mare în raport cu îndatorarea ei față de Cel care i-a dăruit o nouă viață. Isus a apreciat în mod corect semnificația gestului Mariei și de aceea i-a rezervat un loc important în Evanghelie. Oriunde avea să fie prezentată Evanghelia aceasta, fapta Mariei avea să fie repovestită și aprofundată.

Atunci când vorbim despre vasul de alabastru, ne referim la bogăția și frumusețea dăruirii de sine și a sacrificiului suprem pentru care Isus Se pregătea cu toată ființa Sa.Asemenea Mariei ne putem dovedi și noi gratitudinea față de Dumnezeu și să aducem viețile noastre ca pe vasul de alabastru înaintea Lui.

Doamne, ajută-mă și pe mine să înțeleg mai bine adâncimea iubirii Tale pe care să o pot exprima apoi în gesturi și cuvinte de un bun miros plăcut pentru Tine și pentru oamenii din jur. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor