BANAL

El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși nu a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu.
Filipeni 2:6

A crede că un lucru este de apucat este sinonim cu a banaliza, a considera un lucru ca fiind banal. În contextul textului biblic de mai sus este vorba despre banalizarea Divinității, lucru de care Isus S-a ferit în mod conștient, permanent și atent, știind bine că acest lucru se poate întâmpla dacă nu există o prevenție necesară. Opusul banalizării este spiritualitatea ardentă care dezvoltă aprecierea corespunzătoare față de valorile spirituale, practicile și comportamentele conexe.

Oasociată frecventă a banalizării este rutina împreună cu ignoranța și neglijența. În viața de zi cu zi, banalizarea duce la scăderea randamentului și poate produce accidente grave și pierderi incalculabile. În viața spirituală, banalizarea duce la plictiseală, dezinteres și plafonare cu consecințe imediate și pe termen lung și veșnic.

Gândul care era în Isus Hristos a constituit secretul Lui pentru reușita misiunii Sale. El Și-a luat în fiecare zi în mod serios rolul și atribuțiunile de serviciu. Și noi putem lupta în mod eficient împotriva banalizării, luându-ne în mod serios crucea responsabilităților cu bucurie și devotament, astfel nu vom cădea niciodată de oboseală spirituală.

Căutarea permanentă după o mai profundă înțelegere a adevărului și o mai atentă aplicare a lui la viața zilnică, ne apără și ne scutește de plafonare și banalizare. Creativitatea închinării și rugăciunii împreună cu noi forme de studiu și cercetare sunt aspecte ale unei vieți spirituale autentice. Dezvoltarea disciplinelor spirituale constituie un exercițiu care aduce nebănuită binecuvântare.

Doamne, ferește-mă de banalizarea lucrurilor spirituale și cu valoare veșnică. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor