BALIVERNE

Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun și dintr-o credință neprefăcută. Unii, fiindcă s-au depărtat de aceste lucruri, au rătăcit și s-au apucat de flecării.
1 Timotei 1:5,6

Balivernele constituie un simptom al superficialității spirituale. Lipsa de interes pentru lucrurile spirituale duce la ocuparea timpului cu nimicuri și fleacuri. Noi nu putem fi neproductivi în ce privește interacțiunea cu cei din jur. Dacă nu ne ocupăm timpul cu lucruri serioase și constructive, începem să batem câmpii, iar vrăjmașul sufletelor folosește ocazia pentru a ne sugera și inspira cu o mulțime de vorbe rele sub formă de bârfă. Aceasta constituie o preocupare care poate stârni o cantitate enormă de imaginație răutăcioasă și contraproductivă.

Chiar dacă bârfa ca balivernă poate aduce un liniștitor sentiment de superioritate prin compararea situației personale cu situația mult amplificată maladiv a persoanei bârfite, această practică poate distruge demnitatea personală a celui bârfit și a bârfitorului și implicit și relația acestora și a altora implicați în vârtejul amețitor la răutăților mărunte, dar abrazive.

Vindecarea de balivernită poate veni numai printr-o examinare serioasă și luminată de Duhul care caută cu gelozie recuperarea sufletului nostru din fascinația derutantă a vorbirii cu păcat. Prin puterea divină va apărea o repulsie față de minciuna cochetă a balivernei ieftine. Chiar dacă greșeli de gramatică emoțională mai pot apărea după reconvertire, dar baliverna ca practică de fond va face loc unei vorbiri înțelepte și dreasă cu sare.

Doamne, nu lăsa gura mea să profereze nimicuri și baliverne ieftine și pune pe buzele mele cuvintele de laudă și recunoștință pentru Tine. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor